5.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podijeljene nagrade u natječaju ”Volim Hrvatsku”
P

Ne propustite

Natječaj ”Volim Hrvatsku” koji je na inicijativu Hrvatske turističke zajednice organizirala Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije završio je podjelom nagrada najboljima. Nagrade najboljim vrtićancima, osnovnoškolcima i njihovim mentorima podijelili su župan Darko Koren i Zdravko Mihevc iz županijske TZ.

– Usađivanje brige prema okolišu važan je segment odgoja djece od najmanjih nogu – istaknuo je Zdravko Mihevc.

U natječaju je sudjelovalo 13 vrtića i 16 osnovnih škola. Vrtićanci su izradili ukupno 50 likovnih radova, dok su učenici osnovnih škola sudjelovali sa 126 likovnih i 59 likovnih radova. Likovni radovi imali su propisane dimenzije, 70 x 100 centimetara, dozvoljene su sve tehnike, a jedini uvjet je što manji utjecaj mentora kako bi rad uistinu bio rezultat dječjeg rada.

– Programi poput ovog potiču zdravu kompetitivnost, razvijanje talenta kod djece, ali i svojevrsnu selekciju temeljem koje će svaka daljnja odluka biti znatno lakša – naglasio je župan Koren.

Najbolji će sudjelovati u natjecanju na državnoj razini

Dobitnici nagrada i priznanja ispred zgrade Županije; Foto: Ivan BrkićNajuspješnijim sudionicima natječaja uručena su priznanja i prigodni pokloni, a školama i vrtićima, uz priznanja sa zlatnim, srebrnim i brončanim znakom, pripale su i novčane nagrade : prvonagrađenima u svim kategorijama 8.000,00 kn, drugonagrađenima 5.000,00 kn, a trećenagrađenima 4.000,00 kn. Najbolji će radovi sudjelovati u natječaju na državnoj razini.

U kategoriji likovnih radova vrtićanaca prvo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Tratinčica skupini Gljivice čiji su polaznici djeca od šest i sedam godina. DV Tratinčica skupine Tigrići i Leptirići, dobio je i specijalno priznanje za iskazani trud i zajedništvo u kreativnom radu djece.

U kategoriji likovnih radova učenika osnovnih škola ocjenjivački sud najboljim je proglasio rad Nikoline Volarić, učenice 8. a razreda OŠ Molve. Specijalno priznanje za bogatu i raznovrsnu kolekciju dječjih radova dobio je nastavnik Darko Markić iz OŠ Molve.

U kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola najboljim je proglašen literarni rad Maje Gregor, učenice 4. c razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice. Specijalna priznanja u toj kategoriji dodijeljena su Vanessi Radulović, učenici 8. b razreda OŠ Đuro Ester Koprivnica, Anett Glavak 2. b OŠ Braća Radić Koprivnica, sestrama Antoniji Karan, učenici drugog i Martini Karan učenici trećeg razreda OŠ Ferdinandovac te Luki Dolačkom, učeniku drugog razreda OŠ Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×