Podijeljene nagrade u natječaju ”Volim Hrvatsku”

08:26h
0
Prijem za sudionike natječaja ''Volim Hrvatsku'' u Županiji; Foto: Ivan Brkić

Natječaj ”Volim Hrvatsku” koji je na inicijativu Hrvatske turističke zajednice organizirala Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije završio je podjelom nagrada najboljima. Nagrade najboljim vrtićancima, osnovnoškolcima i njihovim mentorima podijelili su župan Darko Koren i Zdravko Mihevc iz županijske TZ.

– Usađivanje brige prema okolišu važan je segment odgoja djece od najmanjih nogu – istaknuo je Zdravko Mihevc.

U natječaju je sudjelovalo 13 vrtića i 16 osnovnih škola. Vrtićanci su izradili ukupno 50 likovnih radova, dok su učenici osnovnih škola sudjelovali sa 126 likovnih i 59 likovnih radova. Likovni radovi imali su propisane dimenzije, 70 x 100 centimetara, dozvoljene su sve tehnike, a jedini uvjet je što manji utjecaj mentora kako bi rad uistinu bio rezultat dječjeg rada.

– Programi poput ovog potiču zdravu kompetitivnost, razvijanje talenta kod djece, ali i svojevrsnu selekciju temeljem koje će svaka daljnja odluka biti znatno lakša – naglasio je župan Koren.

Najbolji će sudjelovati u natjecanju na državnoj razini

Dobitnici nagrada i priznanja ispred zgrade Županije; Foto: Ivan BrkićNajuspješnijim sudionicima natječaja uručena su priznanja i prigodni pokloni, a školama i vrtićima, uz priznanja sa zlatnim, srebrnim i brončanim znakom, pripale su i novčane nagrade : prvonagrađenima u svim kategorijama 8.000,00 kn, drugonagrađenima 5.000,00 kn, a trećenagrađenima 4.000,00 kn. Najbolji će radovi sudjelovati u natječaju na državnoj razini.

U kategoriji likovnih radova vrtićanaca prvo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Tratinčica skupini Gljivice čiji su polaznici djeca od šest i sedam godina. DV Tratinčica skupine Tigrići i Leptirići, dobio je i specijalno priznanje za iskazani trud i zajedništvo u kreativnom radu djece.

U kategoriji likovnih radova učenika osnovnih škola ocjenjivački sud najboljim je proglasio rad Nikoline Volarić, učenice 8. a razreda OŠ Molve. Specijalno priznanje za bogatu i raznovrsnu kolekciju dječjih radova dobio je nastavnik Darko Markić iz OŠ Molve.

U kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola najboljim je proglašen literarni rad Maje Gregor, učenice 4. c razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice. Specijalna priznanja u toj kategoriji dodijeljena su Vanessi Radulović, učenici 8. b razreda OŠ Đuro Ester Koprivnica, Anett Glavak 2. b OŠ Braća Radić Koprivnica, sestrama Antoniji Karan, učenici drugog i Martini Karan učenici trećeg razreda OŠ Ferdinandovac te Luki Dolačkom, učeniku drugog razreda OŠ Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabno.