14.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Fantomski prodavatelj

Podravac ukrao prikolicu, pa na Sudu rekao: Kupio sam ju od nekakvog Roma, mislio sam da je njegova!
P

Ovako, ne znam kako se zove osoba romske nacionalnosti od koje sam kupio prikolicu. Nije mi uopće bilo sumnjivo kada sam došao po prikolicu... - branio se.

Ne propustite

Šest mjeseci zatvora, godinu uvjetno dobio je nepravomoćno jedan podravski 60-godišnjak nakon što je ukrao samoutovarnu prikolicu za koju je mislio da ju je upravo kupio.

– Naravno, da nisam kriv – branio se ovaj nezaposleni branitelj i dodao:

– Ovako, ne znam kako se zove osoba romske nacionalnosti od koje sam kupio prikolicu. Nije mi uopće bilo sumnjivo kada sam došao po prikolicu i vidio da je sve napušteno, obraslo dvorište. Mislio sam na prikolici napraviti generalku. Meni je taj Rom rekao da ta prikolica na mjestu gdje stoji je već 15 godina i da tamo nitko ne živi, da nema vlasnika. – kazao je okrivljeni i dodao kako mu je sve povjerovao.

Vlasnik: Vratio mi je demoliranu prikolicu

Prema presudi vidljivo je kako je potkraj srpnja 2023., u večernjim satima, iz otvorenog dvorišta nenastanjene kuće u Zablatju traktorom odvezao samoutovarnu prikolicu za sijeno, poznatog vlasnika koji – nije Rom. Bila je stara oko 40 godina, a vrijednost veća od 130-ak eura, što je dovoljno za kazneni progon.

ukrao prikolicu
Ilustracija // Foto: Arhiva, nema veze s događajem

– Ma, nemam više nikakve materijalne zahtjeve prema okrivljenom. Prikolica mi je vraćena isti dan kada je pronađena, doduše demolirana, sva izrezana u komade. Valjda je bila pripremana za prikolicu za prijevoz drva – kazao je njen vlasnik.

Fantomskog “pripadnika romske nacionalne manjine”, ako uistinu postoji policija zasad još uvijek nije pronašla. Ne znamo je li možda i okrivljeni išao u tom smjeru kako bi stvarno dokazao da nije kriv.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

intervju

Željko Grgačić: Pitomača će dobiti novi trg, a u planu je izgradnja nove škole, vrtića i doma za starije

Povodom Dana općine Pitomača razgovarali smo s načelnikom Željkom Grgačićem o brojnim projektima koje se provode u općini te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×