MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA

Podravci i Prigorci u studenom dragovoljno predali bombe, minu, streljivo i pištolj

Na ovaj su način izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije i otklonili opasnost iz svoje okoline.

08:58h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva

Akcija Manje oružja, manje tragedija omogućava dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, navode iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.


U kontekstu studenog, stanovnici naše županije predali su dvije ručne bombe, jednu minu, sedam komada rasprskavajućih sredstava, jedan pištolj, dva komada ostalih vrsta oružja i 689 komada streljiva.

Na ovaj su način izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije i otklonili opasnost iz svoje okoline.

– Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. Putem besplatne telefonske linije 08008892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja – stoji u objavi policije.

čitam...