Direktorima i predstavnicima turističkih zajednica gradova, općina i područja Koprivničko-koprivničke županije jučer je predstavljen projekt Okusi hrvatske tradicije.
Projekt je usmjeren na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju nositelja standarda Okusi te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije.
Na sastanku, na kojem su predstavnici TZ-a dali podršku realizaciji projekta, dogovoreni su daljnji koraci u njegovoj provedbi.
Uvažavajući različitost ponude na području županije i polazeći od spoznaje da je gastronomija važan dio identiteta pojedinog kraja, projekt će se realizirati pod nazivima Okusi Podravine i Okusi Prigorja.
Projekt su predstavili direktor turističkog ureda županijske TZ Zdravko Mihevc te predstavnik DMK Vall 042 iz Varaždina Borislav Šimenc.
Podršku razvoju projekta Okusi dao je i župan Darko Koren, koji je istaknuo značaj gastronomije u sveukupnoj ponudi destinacije.
Koprivničko-križevačka županija, priključila se projektu nakon što su to učinile i Vukovarsko-srijemska, Varaždinska, Požeško-slavonska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija.