7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
bivši i sadašnji načelnik

Kešer o Đurecovim optužbama o ukidanju TZ-a: Nemam što komentirati čovjeka koji laže, postavio sam previsoku političku letvicu za kvazi-političare
K

Ministarstvo je poslalo izvješće u kojemu stoji kako će pokrenuti postupak donošenja rješenja o zabrani djelovanja kalničke Turističke zajednice, što je prvi zabilježen slučaj otkako je na snagu stupio novi Zakon o turističkim zajednicama.

Ne propustite

Turistička zajednica Kalnik prva je turistička zajednica u Hrvatskoj koja će biti ugašena, objavili smo jučer. Preciznije, zabranjeno joj je djelovanje. Nemaju direktora, a ni zaposlene, dok izvješća ne pišu. Ministarstvo je poslalo izvješće u kojemu stoji kako će pokrenuti postupak donošenja rješenja o zabrani djelovanja kalničke Turističke zajednice, što je prvi zabilježen slučaj otkako je na snagu stupio novi Zakon o turističkim zajednicama.

Načelnik i predsjednik kalničkog TZ-a Krunoslav Đurec kazao nam je kako je u turizmu vidio razvoj općine. Inače, nezavisni je Đurec u svibnju načelničku poziciju preuzeo od SDP-ova Mladena Kešera, a čak dvije i pol godine, do 2013., obnašao je funkciju direktora zajednice.

– Sve smo radili prema protokolu, slali financijska izvješća, usvajali plan i program rada… No, tadašnji načelnik Kešer smanjio mi je plaću i rekao da je moram zaraditi od turizma koji je tada bio u povojima te sam otišao na drugo radno mjesto. Nakon mene zaposlena je direktorica koja je izdržala godinu i pol i od tada TZ ne radi ništa, potpuno je zanemarena djelatnost koja je bila aktivna – izjavio je Đurec.

Aktualni načelnik Kalnika prozvao je, potom, bivšeg.

Krunoslav Đurec // Foto: Facebook

– U moje vrijeme, kada sam bio direktor, postavili smo suvenirnicu, info-pult, pokrenuli biciklističku stazu, no sve je to godinama zanemarivano. Lani smo dobili i novac iz HTZ-a, a koji je nažalost utrošen na kampanju za župana – tvrdi Đurec.

Kešer: Postavio sam previsoku političku letvicu za male kvazi-političare

Komentar na optužbe dao je upravo Kešer, rekavši kako “nema što komentirati čovjeka koji laže ministarstvu, svojem narodu i sveukupnoj javnosti.” Kroz četiri točke naveo je sljedeće: “a) održane sjednice i turističkog vijeća i turističke skupštine i nadzornog odbora, b) doneseni su programi i planovi rada za svaku godinu pa i 2021., c) usklađen je Statut TZ Kalnik s novim zakonom o TZ i d) uredno je vođeno računovodstvo i knjigovodstvo TZ Kalnik, predavana su sva financijska izvješća GFI do kojih možete i sami.”

Kaže kako se “cijeli svoj život bori protiv laži i lažova koji obmanjuju svoj narod.”

– Opet rade grešku pa sam se politički umirovio na Općini Kalnik, a oni me stalno vuku na političku scenu, no postaju mi dosadni! Postavio sam previsoku političku letvicu za male kvazi-političare, koji svaki danom dokazuju da su nesposobni! – odgovorio je Kešer.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×