18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravina v Lisinskom
P

Ne propustite

U subotu, 14. veljače, u Legradu, održana je konferencija za medije na kojoj je podravska i hrvatska javnost obaviještena o pokretanju kampanje za promociju Podravine kroz program ”Podravina v Lisinskom”. Legrad je odabran kao ”portal”, tj. vrata kroz koje su ulazile informacije iz ”velikog svijeta” u zajednicu, južno od Mure i Drave, na kojoj su živjeli Hrvati, te ostali narodi u 19. i 20. stoljeću. Stoga je namjera bila pustiti, kroz taj portal i informacije ”stare-nove slike Podravine” u okruženje zajednice naroda Europe. Predstavljanju je nazočila i delegacija iz Mađarske, u uliozi partnera projekta.

Podravina v LisinskomPo prvi puta, program ”Podravina u Lisinskom” bit će održan u koncertnoj dvorani ”V. Lisinski”, u glavnom gradu Hrvatske u listopadu ove godine.

U njemu će sudjelovati mnoge Udruge, KUD-ovi, Društva za čuvanje i promicanje kulturnog identiteta Podravine, kao i pojedinci koji svojim umjetničkim i društvenim radom predstavljaju vrhunac umjetničkog stvaralaštva. Isto tako, dodijelit će se nagrade ”Podravski Zvon” za sveukupni doprinos čuvanju i promicanju Podravine, pojedincima koji su obilježili prošlo i ovo stoljeće.

Na predstavljanju za medije, predstavljen je i projekt ”Podravski Zvon”, kao zajednički projekt tri podravske radio postaje – Radio Ludbrega, Radio Drave i Pitomog radija. Serija emisija ”Podravski Zvon” emitirat će se svake nedjelje od 13-14 sati, a od slijedeće nedjelje, 22.veljače 2015. godine.

Organizatori programa ”Podravina v Lisinskom” i predstavljanja za medije bili su Društvo za očuvanje i promociju kulturnog identiteta Podravine ”Podravski Zvon” i ”Pozitiva Plus”. Domaćin je bio Pansion Legrađanka iz Legrada koji je ujedno predstavio i autohtona jela 19. stoljeća u ”gostinjcu” kojeg je posjetila carska obitelj Austro-Ugarske monarhije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepopravljiv

Za ovog “majstora” nema prepreka, vozio sa zabranom, bez vozačke, hrpom negativnih bodova… Nije prošlo dobro

Bilo je posla jučer na koprivničkom sudu, a ponajviše zbog vozača koji su kršili sve i svašta. Jedan 36-godišnjak doveden...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×