17.9 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Rezultati prvog kvartala

Podravka i dalje ruši rekorde, ogroman rast prodaje i dobiti, Dalić: Hvala radnicima na velikom doprinosu!
P

Osobito me raduje dvoznamenkasti rast prihoda od prodaje u kojem se snažno ističe rast prodaje u zapadnoj i srednjoj Europi - rekla je Dalić.

Ne propustite

Podravkina neto dobit u prva tri mjeseca ove godine bila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura više nego lani u isto vrijeme. U postotcima to je gotovo 50 posto! Možda i mnogo važnije, činjenica jest da je rasla prodaja Grupe Podravka i to za 15,9 milijuna eura u odnosu na isto vrijeme 2023.

Ukupna prodaja u prvom kvartalu bila je 191,8 milijuna eura. Kompanija može biti zadovoljna i prihodima od segmenta Prehrane koji su rasli čak 11,3 posto. Prodaja tu iznosi 146,5 milijuna eura. Kako navode, rast Prehrane zabilježen je u gotovo svim regijama.

Ogroman rast prodaje, posebno u inozemstvu

– Međunarodna tržišta rasla su 22,1 posto, jugoistočna Europa 10,4 posto, a Hrvatska i Slovenija 5,5 posto – pohvalili su se u kompaniji.

Kad je riječ o Belupu, prodaja je u prva tri mjeseca iznosila 45,3 milijuna eura i rasla je za 1,1 milijun što je 2,5 posto.

Fortenova Martina Dalićogroman rast prodaje
Martina Dalić zahvalila je radnicima na doprinosu // Foto: Sanjin Bojić

– Samo neto dobit Prehrane rasla je gotovo dvostruko u odnosu na prva tri mjeseca 2023., za 95 posto te iznosila 14,5 milijuna eura. Neto dobit Farmaceutike porasla je za 9,1 posto i u prva tri mjeseca ove godine iznosila devet milijuna eura – otkrivaju u Kompaniji.

– Osobito me raduje dvoznamenkasti rast prihoda od prodaje u kojem se snažno ističe rast prodaje u zapadnoj i srednjoj Europi. Fokus na jačanje prodaje, povećanje broja kupaca te profitabilnosti i prepoznatljivosti proizvodnog portfelja na izvoznim tržištima daju dobre i jasno vidljive rezultate – ističe predsjednica Uprave Martina Dalić.

Navela je kako je to rezultat promjene prodajnih politika na inozemnim tržištima kroz koje su osigurali da se njihovi proizvodi na bogatijim tržištima od hrvatskog prodaju po, u prosjeku, većim cijenama nego u Hrvatskoj.

Podravkaogroman rast prodaje
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Značajne investicije

– Zadovoljstvo potrošača i s njim povezan rast prodaje jedini su kvalitetan izvor dobrih financijskih rezultata, ali i stabilnog budućeg rasta poslovanja. Zato postignuti rezultati ohrabruju, ali i motiviraju da bez opuštanja ustrajemo u provođenju svih planova i projekata – poručila je Dalić koja nije propustila zahvaliti i čestitati svim radnicima Grupe Podravka, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu na rezultatima i osobnom doprinosu.

Podravka, uz sve to, značajna sredstva investira u skladu sa strategijom poslovanja do 2025. Samo tijekom prvog kvartala 2024. realizirane su investicije u iznosu od gotovo 25 milijuna eura, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Intervencije

[FOTO] NEVRIJEME Olujni vjetar lomio stabla, rušio krovove i napravio veliku štetu

Veliko nevrijeme s kišom i jakim vjetrom jučer je zahvatilo velik dio Hrvatske, između ostaloga i naše krajeve. Najgore je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×