22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka i Institut Ruđer Bošković zajednički u stvaranje Centra za inovacije u hrani
P

Ne propustite

U Podravki je danas potpisan sporazum o suradnji Podravke i Instituta Ruđer Bošković prema kojemu budući partneri potvrđuju svoju potrebu i spremnost za međusobnu znanstvenu i stručnu suradnju. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr.sc. Tome Antičić.

Podravka i IRB surađivati će u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnih tehnologija, kontrole kvalitete, pakiranja hrane te zaštite okoliša. Također je dogovoreno zajedničko sudjelovanje u razvojno-istraživačkim projektima, prijenos najnovijih ideja i znanja, zajedničkih nastupa te stručne i savjetodavne pomoći.

Goste je pozdravila članica Uprave Podravke Jadranka Ivanković, a potpisivanju sporazuma u ime Podravke prisustvovali su direktor i lanca opskrbe Ivan Galović, direktorica Istraživanja i razvoja Jasmina Ranilović, koja je i predstavila prijedloge projekata za suradnju sektora Istraživanje i razvoj te njezina pomoćnica Lenkica Penava. U želji da učvrsti svoju suradnju s industrijskim sektorom, potpisivanju sporazuma odazvali su se dr.sc. Tome Antičić, ravnatelj IRB, dr.sc. Marin Roje, pomoćnik ravnatelja, dr.sc. Rozelindra Čož-Rakovac i dr.sc. Damir Kralj.

– Odnosi između znanosti i gospodarstva važna su poluga u ostvarenju punog inovacijskog i gospodarskog potencijala Hrvatske. Podravka je doslovno izrasla iz inovacija, a vjerojatno najpoznatiji primjer inovacije u prehrambenoj industriji s ovih područja je Vegeta, koju je izumio Podravkin tim stručnjaka. Istraživanje i inovativnost u stvaranju visokokvalitetnih proizvoda koji osvajaju povjerenje potrošača odrednica je naše korporativne strategije na kojoj temeljimo naš dugoročni uspjeh kako na domaćem, tako i međunarodnom tržištu – istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

– Želimo što više surađivati s tvrtkama poput Podravke, jer smatramo da zajednički možemo profitirati, ne samo kao pojedinci već cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Institut ima kvalitetne ljude i veliku količinu znanja, a kako s Podravkom imamo puno dodirnih točaka ostvarit ćemo suradnju od koje će svi imati koristi – rekao je ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr.sc. Tome Antičić.

Predstavivši projektnu ideju stvaranja Centra za inovacije u hrani, dr.sc. Jasmina Ranilović istaknula je kako stvaranje Centra za inovacije u hrani u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, daje dodanu vrijednost proizvoda i usluga s ciljem podizanja konkurentnosti i stvaranja dugoročnih pretpostavki za održivi rast i razvoj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×