6.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
HealthComm Award

Podravka nagrađena za najveći doprinos javnom zdravlju društva, smanjili sol i šećer u proizvodima te razvili nutritivne profile
P

U sklopu HealthComm Foruma, Podravki je dodijeljena nagrada za Nutritivnu strategiju

Ne propustite

Podravka je dobila još jedno priznanje za svoju Nutritivnu strategiju – HealthComm Award. Za poticanje svijesti o važnosti zdrave prehrane te proizvodnjom proizvoda koji to omogućuju, Podravka je osvojila nagradu HealthComm Award za najveći doprinos javnom zdravlju društva.

Dodjela je organizirana u sklopu HealthComm Foruma koji se 6. i 7. lipnja održava u Zagrebu.

Istraživanje o prehrambenim navikama na Podravkin zahtjev

Nepoznavanje smjernica zdrave i pravilne prehrane te nepravilna prehrana i loše prehrambene navike velik su problem, što je potvrdilo i istraživanje provedeno na Podravkin zahtjev. Zato je tijekom 2023. godine Podravka napravila komunikacijsku kampanju „Hrana koja brine o vama“. Njeni su glavni ciljevi bili potaknuti svijest o važnosti zdrave prehrane, o Podravkinim proizvodima koji odgovaraju nutritivno uravnoteženoj prehrani i omogućuju ukusne obroke te promocija Nutritivne strategije i svega što se u sklopu nje radi. Upravo za rezultate postignute tom kampanjom, ali i za sve što se radilo ranijih godina, Podravka je primila nagradu.

Dosadašnji rezultati

Od 2014. do kraja 2023. godine Podravka je u svojim proizvodima smanjila sol za 350, a šećer za 1.784 tona. Iz slanih kategorija proizvoda poput juha, kocki, mesnih pašteta, gotovih jela, (polu)trajnih kobasičarskih proizvoda te kruha, u prosjeku je uklonjeno 17% soli, dok je iz slatkih kategorija poput žitarica za doručak i dječje hrane uklonjeno u prosjeku 30% šećera.

Također, Podravka je inovativno pristupila cijelom projektu pa je razvila vlastite alate za upravljanje nutritivnom kvalitetom Podravkinih proizvoda – nutritivne profile. Oni predstavljaju jedinstvenu metodologiju preporučenih kriterija za sadržaj makro i mikro nutrijenata po serviranju proizvoda koja je znanstveno potvrđena od strane Prehrambeno biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Usto, Podravka je razvila normative za jela u osnovnim školama čiji je osnivač Koprivničko-križevačka županija što je dovelo do unapređenja i standardiziranja prehrane u 18 osnovnih škola.

FOTO: Podravka

Nutritivna strategija do 2027. godine – nastavak pozitivnih praksi

Projekt Nutritivne strategije ne staje: Nutritivna strategija donesena je do 2027. godine. Do tad je cilj daljnje smanjenje sastojaka poput soli i šećera, uklanjanje nepoželjnih sastojaka kao što su aditivi, pojačivači okusa, bojila, palmina mast. Istovremeno se vodi računa o dodavanju pozitivnih sastojaka poput proteina, vlakana, vitamina, minerala, žitarica od cjelovitog zrna te se razvijaju i BIO proizvodi, proizvodi za vegetarijance/vegane te proizvodi bez glutena.

Podravka, kao predvodnik u prehrambenoj industriji u JI Europi, kroz Nutritivnu strategiju ima razrađen kompletan sustav upravljanja nutritivnom kvalitetom asortimana i brendova pomoću kojeg potrošačima pruža proizvode koji su u skladu s njihovim potrebama. Oni im pomažu u unapređenju prehrane te su u skladu s nacionalnim i globalnim zdravstvenim smjernicama.

Foto: Podravka

Podravka doprinosi zdravlju potrošača

Podravka samostalno, ali i u suradnji sa znanstvenom, stručnom, lokalnom, akademskom zajednicom (PBF, HZZO, NZJZ Andrija Štampar, Zavod za Nutricionizam, Bolnica Srebrnjak, škole) doprinosi osvještavanju važnosti kvalitetne prehrane i time brige za zdravlje. Osvještavanjem i poticanjem, na kraju i konzumacijom proizvoda koji su u skladu sa smjernicama pravilne prehrane, Podravka pozitivno doprinosi zdravlju potrošača i pozitivno djeluje na zdravstveni sustav jer smanjuje opterećenje na njega.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zgodan par uljepšao sunčanu špicu, on pokazao top kaput, ona predivne naočale

Iako je bilo hladno, sunce je barem nakratko uljepšalo našu koprivničku špicu. Od naših šetača izdvajamo ovaj super zgodan...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×