24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
HealthComm Award

Podravka nagrađena za najveći doprinos javnom zdravlju društva, smanjili sol i šećer u proizvodima te razvili nutritivne profile
P

U sklopu HealthComm Foruma, Podravki je dodijeljena nagrada za Nutritivnu strategiju

Ne propustite

Podravka je dobila još jedno priznanje za svoju Nutritivnu strategiju – HealthComm Award. Za poticanje svijesti o važnosti zdrave prehrane te proizvodnjom proizvoda koji to omogućuju, Podravka je osvojila nagradu HealthComm Award za najveći doprinos javnom zdravlju društva.

Dodjela je organizirana u sklopu HealthComm Foruma koji se 6. i 7. lipnja održava u Zagrebu.

Istraživanje o prehrambenim navikama na Podravkin zahtjev

Nepoznavanje smjernica zdrave i pravilne prehrane te nepravilna prehrana i loše prehrambene navike velik su problem, što je potvrdilo i istraživanje provedeno na Podravkin zahtjev. Zato je tijekom 2023. godine Podravka napravila komunikacijsku kampanju „Hrana koja brine o vama“. Njeni su glavni ciljevi bili potaknuti svijest o važnosti zdrave prehrane, o Podravkinim proizvodima koji odgovaraju nutritivno uravnoteženoj prehrani i omogućuju ukusne obroke te promocija Nutritivne strategije i svega što se u sklopu nje radi. Upravo za rezultate postignute tom kampanjom, ali i za sve što se radilo ranijih godina, Podravka je primila nagradu.

Dosadašnji rezultati

Od 2014. do kraja 2023. godine Podravka je u svojim proizvodima smanjila sol za 350, a šećer za 1.784 tona. Iz slanih kategorija proizvoda poput juha, kocki, mesnih pašteta, gotovih jela, (polu)trajnih kobasičarskih proizvoda te kruha, u prosjeku je uklonjeno 17% soli, dok je iz slatkih kategorija poput žitarica za doručak i dječje hrane uklonjeno u prosjeku 30% šećera.

Također, Podravka je inovativno pristupila cijelom projektu pa je razvila vlastite alate za upravljanje nutritivnom kvalitetom Podravkinih proizvoda – nutritivne profile. Oni predstavljaju jedinstvenu metodologiju preporučenih kriterija za sadržaj makro i mikro nutrijenata po serviranju proizvoda koja je znanstveno potvrđena od strane Prehrambeno biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Usto, Podravka je razvila normative za jela u osnovnim školama čiji je osnivač Koprivničko-križevačka županija što je dovelo do unapređenja i standardiziranja prehrane u 18 osnovnih škola.

FOTO: Podravka

Nutritivna strategija do 2027. godine – nastavak pozitivnih praksi

Projekt Nutritivne strategije ne staje: Nutritivna strategija donesena je do 2027. godine. Do tad je cilj daljnje smanjenje sastojaka poput soli i šećera, uklanjanje nepoželjnih sastojaka kao što su aditivi, pojačivači okusa, bojila, palmina mast. Istovremeno se vodi računa o dodavanju pozitivnih sastojaka poput proteina, vlakana, vitamina, minerala, žitarica od cjelovitog zrna te se razvijaju i BIO proizvodi, proizvodi za vegetarijance/vegane te proizvodi bez glutena.

Podravka, kao predvodnik u prehrambenoj industriji u JI Europi, kroz Nutritivnu strategiju ima razrađen kompletan sustav upravljanja nutritivnom kvalitetom asortimana i brendova pomoću kojeg potrošačima pruža proizvode koji su u skladu s njihovim potrebama. Oni im pomažu u unapređenju prehrane te su u skladu s nacionalnim i globalnim zdravstvenim smjernicama.

Foto: Podravka

Podravka doprinosi zdravlju potrošača

Podravka samostalno, ali i u suradnji sa znanstvenom, stručnom, lokalnom, akademskom zajednicom (PBF, HZZO, NZJZ Andrija Štampar, Zavod za Nutricionizam, Bolnica Srebrnjak, škole) doprinosi osvještavanju važnosti kvalitetne prehrane i time brige za zdravlje. Osvještavanjem i poticanjem, na kraju i konzumacijom proizvoda koji su u skladu sa smjernicama pravilne prehrane, Podravka pozitivno doprinosi zdravlju potrošača i pozitivno djeluje na zdravstveni sustav jer smanjuje opterećenje na njega.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×