23.5 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PODRAVKA ZAINTERESIRANA ZA LEDO

Podravka namjerava kupiti Ledo, o mogućoj akviziciji oglasio se župan Koren: Podržavamo odluku, a važno je da se nastave investicije na području županije
P

Pritom nam je važno da se nastavi realizacija najavljenih investicija u kompaniju na području naše Županije odnosno izgradnja nove tvornice i logističkog centra na Danici, kao i nastavak modernizacije postojećeg sustava te unapređenje statusa materijalnih prava radnika s naglaskom na veća primanja, kazao je Koren.

Ne propustite

Podravka je angažirala savjetnike za preuzimanje tvrtke Ledo i dokapitalizaciju kojom bi se financirao veći dio te akvizicije, piše Danica.hr.

Kako su doznali od visokog izvora iz koprivničke kompanije tvrde kako je Podravka upravi Fortenova grupe već poslala neobvezujuću ponudu za kupnju Leda.

Prema informacijama, tri su najozbiljnije ponude koje će Fortenova razmatrati. Jedna od njih je Podravkina, a navodno se javio i britansko-nizozemski div Unilever.

Ledo je u postupku restrukturiranja Agrokora bio procijenjen na oko 280 milijuna eura. No kako je tvrtka danas očišćena od svih dugova početna je cijena preuzimanja 450 miliijuna eura, odnosno oko 3,3 milijarde kuna.

Dokapitalizacija bi trebala iznositi 200 do 250 milijuna eura, odnosno oko 1,5 milijardi kuna, a ostatak od otprilike dvije milijarde kuna za preuzimanje Leda Podravka bi namaknula kreditom.

Podravkino preuzimanje Leda komentirao je Darko Koren, koprivničko-križevački župan.

– Lokalnoj zajednici je u interesu stabilnost i daljnji razvoj Podravke. Ukoliko se Podravka odluči na preuzimanje Leda, s ciljem da se ne ugrozi postojeća poslovna i financijska stabilnost tada podržavamo moguću odluku. Pritom nam je važno da se nastavi realizacija najavljenih investicija u kompaniju na području naše Županije odnosno izgradnja nove tvornice i logističkog centra na Danici, kao i nastavak modernizacije postojećeg sustava te unapređenje statusa materijalnih prava radnika s naglaskom na veća primanja. I u ovoj koronakrizi pokazalo se koliko je prehrambena industrija važna i od strateškog nacionalnog interesa te se udio države u vlasničkoj strukturi ne bi trebao mijenjati – rekao je župan Koren.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kod Koprivnice

Djevojku (21) retrovizorom ozlijedio 66-godišnji vozač, policija ga našla nakon što je pobjegao

Pisali smo jučer o prometnoj nesreći u Jagnjedovcu kod Koprivnice, u kojoj je ozlijeđena 21-godišnja pješakinja. Vozač je bezobrazno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×