Podravka objavila izvješće o održivom razvoju

13:53h
0
Grupa Podravka je objavila Izvješće o održivom razvoju za 2007. godinu. Rezultat je to integriranog koncepta društveno odgovornog poslovanja (DOP-a) prema kojem Podravka u svoje poslovne aktivnosti uključuje brigu za društvenu zajednicu i zaštitu okoliša. Ovaj poslovni koncept potiče donošenje poslovnih odluka uzimajući o obzir ne samo profit, već i okolišne i društvene utjecaje gospodarskih aktivnosti, priopćeno je iz koprivničke kompanije.

Izvješće o održivom razvoju, koje Grupa Podravka izdaje već petu godinu izrađeno je u skladu sa Smjernicama Globalne inicijative za izvještavanje (Global Reporting Initiative – GRI), a donosi pregled ekonomskog, okolišnog i društvenog poslovanja Grupe Podravka tijekom 2007. godine. Cilj izvještavanja o održivom razvoju jest:

• sustavno praćenje i zajedničko sagledavanje ekonomskih, okolišnih i društvenih trendova u poslovanju,
• prepoznavanje novih prilika i mogućnosti za daljnji razvoj kompanije,
• doprinos organizacijskom učenju kroz komunikaciju i timski rad više od pedeset stručnjaka iz prehrambenog i farmaceutskog dijela kompanije,
• prepoznavanje mogućih doprinosa pojedinih sektora i zaposlenika održivom razvoju cijele kompanije,
• cjelovita slika uloge kompanije u društvenoj zajednici u kojoj djeluje

Podravka je prvo Izvješće o održivom razvoju izradila i izdala 2003. godine, prema vlastitom konceptu, a protekle tri godine priprema se Izvješće sukladno GRI smjernicama. Prošle je godine Podravkino Izvješće o održivim razvoju uvršteno među prvih 10 na svijetu, prema istraživanju koje je GRI proveo o primjeni najnovijih Smjernica na uzorku svjetskih prehrambenih kompanija. Grupa Podravka podržava izvještavanje o održivom razvoju radi daljnjeg razvoja principa DOP-a u kompaniji i povećanja transparentnosti poslovanja putem redovitog informiranja javnosti o okolišnim i društvenim učincima poslovanja.

Novo Izvješće o održivom razvoju Grupe Podravke možete pronaći na web stranicama Podravke – http://www.podravka.hr/mediji/publikacije/izvjesca-o-odrzivom-razvoju