4.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Novo priznanje

Podravka osvojila nagradu za najveći napredak u izvješćivanju
P

Pri izradi ovog izvješća po prvi puta smo kvantificirali i nefinancijske utjecaje poslovanja u lokalnom kontekstu održivosti Grupe Podravka, dodao je Hlebar.

Ne propustite

Na Deloitteovom natječaju za najbolje izvješće o održivom razvoju u Hrvatskoj za 2016. godinu osim nagrade za najbolje izvješće koju je osvojila INA d.d., ove je godine po prvi put dodjeljena i nagrada za najveći napredak u izvješćivanju koju je osvojila Podravka d.d., a koju je preuzeo Matija Hlebar, voditelj održivog razvoja.

– Ključno za napredak izvješća ja kvalitetno uključivanje dionika u proces određivanja sadržaja i procjena materijalnosti aspekata poslovanja – navodi Hlebar.

– Pri izradi ovog izvješća po prvi puta smo kvantificirali i nefinancijske utjecaje poslovanja u lokalnom kontekstu održivosti Grupe Podravka – dodao je Hlebar.

Za Deloittovo regionalno europsko natjecanje za najbolje izvješće o održivom razvoju odabrana su u Hrvatskoj sljedeća tri izvješća: INA d.d., Podravka d.d. i AD Plastik d.d.

Foto: samopozitivno.com

I ove je godine najbolje izvještaje među prijavljenima odabrao neovisni žiri kojeg čine dipl. ing. Mirna Maravić, univ. spec. oec., viša stručna savjetnica u Ministarstvu gospodarstva, mr.sc. Nenad Nikolić, dipl. ing. fizike, Hrvatski zavod za norme, izv. prof. dr.sc. Mislav Ante Omazić, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i dipl. politolog Dragan Zelić iz GONG-a.

Prije dodjele nagrade održana je radionica o nefinancijskom izvješćivanju na kojoj su Deloitteovi stručnjaci polaznicima približili postupak pripreme nefinancijskih izvješća kroz pojašnjenje regulatornog okvira, te definiranje koraka u procesu, kao na primjer: definiranje sadržaja izvješća i ključnih područja izvješćivanja, identifikacija potrebnih podataka i ključnih osoba za komuniciranje, način prikupljanja, analize i prezentacije informacija, grafički dizajn izvješća analizu izvještaja o održivosti, pokazali primjere dobre prakse te predstavili zakonski okvir za nefinancijsko izvještavanje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×