25.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
neslužbeno doznajemo

Podravka prodala livadu kod Uglovnice, Grad na istom mjestu trži tri parcele za 1,1 milijuna kuna: Pojedine transakcije su u tijeku, o detaljima još ne možemo
P

Tko je kupac nismo uspjeli doznati, iako smo potvrdu o prodaji dobili s dvije strane. Tek se zna da je zemljište predviđeno za mješovitu namjenu, odnosno da je pogodno za stambeno-poslovnu zonu

Ne propustite

U rujnu prošle godine Podravka je raspisala javni natječaj putem kojeg je u prodaju pustila nekoliko nekretnina u svojem vlasništvu, a koje već desetljećima zjape prazne i nagrđuju izgled grada. To se odnosi na Dom Slavena, staru tiskaru uz gradsku tržnicu, stan u centru grada, koji je spojen sa zgradom gradskog poglavarstva, tzv. ‘zelenu zgradu’ u Kolodvorskoj ulici, no bilo je tu i nekretnina u Križevcima, Žminju, Poreču, Rijeci i tako dalje. Više o tome pisali smo lani OVDJE.

Na prodaji se tada našlo i neizgrađeno građevinsko zemljište kraj Uglovnice, na mjestu nekadašnjeg Galanpleta. Riječ je o livadi na spoju Starčevićeve i Kolodvorske ulice, koja u zadnje vrijeme služi kao parkiralište za Podravkine radnike, a na kojem se nekada nalazila tzv. ‘rudarska zgrada’. Kako neslužbeno doznajemo, to zemljište veličine 2700 metara kvadratnih više nije u rukama koprivničke prehrambene kompanije.

Grad krenuo u prodaju nakon što je Podravka prodala svoje?

To nam je dala naslutiti činjenica da je Grad početkom svibnja, točnije 2. svibnja, objavio javni natječaj za prodaju nekretnina, koje se nalaze na toj istoj lokaciji. Preciznije rečeno, grad prodaje tri rubne livade na toj lokaciji, s time da se dvije nalaze u Kolodvorskoj, a jedna u Starčevićevoj ulici. Te livade spojene su s Podravkinim zemljištem, površine su od 79 do 734 metara kvadratnih s početnim cijenama od 78.200 kuna (najmanje) do 726.700 kuna (najveće).

Zemljišta 894/1, 3069/1 i 3069/2 su gradska, a 894/2 je Podravkino // Foto: Screenshot Geoportal

S obzirom na to da je riječ o rubnim livadama, što se jasno vidi na snimci geoportala, poslali smo upit Gradu je li ta prodaja povezana s prodajom Podravkina zemljišta i imaju li kupca za ista. Konkretan odgovor nismo dobili, rečeno nam je tek da će prva javna dražba biti 11. svibnja. Međutim, s druge strane, neslužbenim kanalima doznali smo da je upravo prodaja Podravkina zemljišta razlog zbog kojeg se Grad upustio u prodaju.

Iz Podravke potvrdili da su transakcije u tijeku

Upit o prodaji tog zemljišta nakon toga smo poslali i u Podravku, no konkretan odgovor ni tamo nismo dobili. Bilo je to 4. svibnja.

– Vezano uz prodaju nekretnina, obzirom da su pojedine transakcije vezano za prodaju određenih nekretnina još uvijek u tijeku, u ovome trenutku ne možemo detaljno odgovoriti – poslali su nam iz korporativnih komunikacija.

U međuvremenu, i iz druge ruke dobili smo neslužbenu informaciju da je zemljište prodano, pa smo naš upit nadležnima u kompaniji ponovili početkom ovog tjedna. Ponovno smo ostali bez konkretnog odgovora. Ponovili su da su transakcije u tijeku i da postoji interes za više objekata koje su stavili na javnu prodaju. Obavijestit će nas kada se sve riješi i kada će to zakonski smjeti napraviti. Dakle, nije tajna da se u pozadini nešto događa, no službenih informacija nema.

Grad čeka drugu dražbu, kažu da interes postoji

Nažalost, unatoč tome što smo saznanja o prodaji dobili s dvije strane, tko je kupac nismo uspjeli doznati. Tek se zna da je zemljište predviđeno za mješovitu namjenu, odnosno da je pogodno za stambeno-poslovnu zonu. Isto tako, treba naglasiti da se s današnjim datumom u izvatku zemljišnih knjiga kao vlasnik još uvijek navodi Podravka.

Zemljiste Starceviceva Podravka
Foto: Vedran Tkalec

S druge strane, na prvoj gradskoj dražbi nije iskazan konkretan interes za tri spomenuta gradska zemljišta. Kako su nam poručili, određeni interes postoji, ali nešto konkretno moglo bi se dogoditi tek 10. lipnja, kada je sazvana druga javna dražba. S obzirom na povezanost zemljišta možemo pretpostaviti da bi sva tri uzeo netko u kompletu, za što bi morao izdvojiti nešto više od 1,1 milijuna kuna.

Je li među zainteresiranima i kupac koji uzima Podravkino zemljište pokazat će vrijeme, a tada ćemo i saznati što će niknuti na toj atraktivnoj livadi. Konkretnije informacije o gradskom Javnom natječaju možete pogledati OVDJE.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Odjek VI

FOTO Projektom zaposleno 47 pomoćnika u nastavi, Ostriž: Neprimjereno je da vam se prekida radni odnos kroz ljeto

U koprivničkoj gradskoj upravi danas je održana završna konferencija projekta Odrastanje u jednakosti, odnosno "Odjek VI", a riječ je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×