26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka proslavila 50 godina novinarstva u kompaniji
P

Ne propustite

Predsjednik uprave Zvonimir Mršić i sam je bio novinar u biltenu prije dvadesetak godina Urednici Podravkinih novina: S desna na lijevo: Branko Peroš, Jovo Rojčević i Ivo Čičin Mašansker Na okruglom stolu sudjelovali su i ostali urednici kompanijskih časopisa

Jedna od najvećih prehrambenih kompanija u ovom dijelu Europe, jučer je obilježila 50 godina novinarstva u kompaniji. List Podravka prvi je puta izašao 28. studenoga 1962. godine, a na taj je dan u kompaniji održan i okrugli stol, na kojem se govorilo o kompanijskom novinarstvu kao budućnosti.

– Podravka je prije pedesetak godina bila predvodnik u tadašnjem sustavu interne komunikacije. Ključ uspjeha naše kompanije su zaposlenici koji moraju sve znati o načinu poslovanja i radovima unutar same kompanije. Cilj nam je još više komunicirati sa svojim radnicima i javnošću, jer je komunikacija nužnost i potreba da bi postojala zajednica ljudi – rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Svečanost su uveličali i bivši urednici podravkinog biltena Jovo Rojčević, Ivo Čičin-Mašansker i Branko Peroš.

Prisutnima se obratio i Zdenko Duka, dugogodišnji novinar i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, koji smatra da tiskani mediji nisu u dobroj situaciji.

– Imamo takvu situaciju da su tiskani mediji u veoma lošem položaju. Položaj novinara nije lak, preveliki su troškovi. Ove godine ugasilo se nekoliko značajnih listova, Vjesnik koji je prestao izlaziti nakon 72 godine, Nacional i Forum. No, ovih dana na tržištu se pojavio novi dnevni list 21.stoljeće. Svaki novi list pridonosi pluralizmu medijske scene. Živimo u medijskom i komunikacijskom svijetu i moramo pronaći načine novih ekonomskih modela kako bi uspjeli u budućnosti – rekao je Duka.

Okruglom stolu su osim Zvonimira Mršića prisustvovali predstavnici iz Ericssona, dm-a, MUP-a, HEP-a, LURA grupe, Belupa, Hrvatske pošte i Hrvatskih šuma te Zdenko Duka.

Prisutni su mogli i razgledati izložbu svih brojeva Podravkinih novina koje su do sada izašle, te izložbu slika Ivana Generalića.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Micro Matic

Velika međunarodna grupacija preuzela obiteljsku tvrtku, Bilić: Privlačni smo investitorima

Grad Ludbreg dobio je novog investitora. Radi se o grupaciji Micro Matic, međunarodnoj industrijskoj grupaciji sa sjedištem Odenseu u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×