26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka traži da buduća termoelektrana nebude izgrađena u blizini njenih pogona
P

Ne propustite

Prigodom javne rasprave o utvrđivanju objedinjenih uvjeta zaštite okoliša termoelektrane u Koprivničkom Ivancu, iz Korporativnih komunikacija Podravke priopćeno je da su nakon javne rasprave povodom izrade Studije utjecaja na okoliš u svibnju uvažene primjedbe poput one o potrebi monitoringa zraka na više mjesta, uvođenja zatvorenog sustava manipulacije pepelom i smanjenja visine dimnjaka.

Iako je nakon prve javne rasprave o projektu izgradnje termoelektrane na drvnu biomasu u Koprivničkom Ivancu uvažen cijeli niz primjedbi Podravkinog tima stručnjaka, zbog potencijalnih rizika koji postoje unatoč dodatnih napora projektanta i izmjene studije, Podravka traži od projektanta i investitora da se razmotri mogućnost pomicanja termoelektrane dalje od njezinih pogona.

 

U tu svrhu Podravka će se u zadanom roku pisano očitovati prema investitoru, projektantu te tijelima nadležnim za izdavanje odgovarajućih odobrenja, te im dostaviti elaborat Analize utjecaja termoelektrane na biomasu na proizvodne procese Podravke.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nadzor prometa

BRZI I PIJANI: PODRAVINA Biciklist popio ‘pola gajbe’ i razvalio se na cesti, brzi ‘Novigradec’ zapalio cestu u selu

Policija je tijekom proteklog vikenda zabilježila 151 prometni prekršaj, a kako to najčešće i biva, najviše ih je bilo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×