Rukometni klub Podravka Vegeta u novo će prvenstvo ući domaćim susretom protiv Murvice, odlučeno je to na današnjem Plenumu Hrvatskog rukometnog saveza koji je održan u Zadru. Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac imao je čast izvlačiti redne brojeve klubove koji su potom iznjedrili prvenstvene parove.

U Prvoj HRL za žene natječe se 14 klubova, a naslov prvaka brani RK Podravka Vegeta. Kuglice su odlučile kako će u prvom kolu rukometašice Podravke ugostiti rukometašice Murvice iz Crikvenice. Već u drugom kolu igrat će derbi protiv Lokomotive u Zagrebu, dok u trećem kolu slijedi domaći okršaj sa ekipom Sesvete Agroproteinka. Još ranije odlučeno je kako će 1. Hrvatska rukometna liga za žene početi 26./27. rujna.

Predsjednik saveza na Plenumu je izjavio:

„Korona kriza promijenila je mnogo toga u našim životima, pa tako i u našem sportu. Posljednjih nekoliko mjeseci, sve službe HRS-a radile su na promjenama gotovo svih propisnika i pravilnika, jer ih je trebalo uskladiti s onim IHF-a i EHF-a. pri tome je pokrenut proces digitalizacije Saveza, i stvaranja e baze podataka za sve one koji imaju dodir s hrvatskim rukometom. To je bio iznimno složen i kompleksan posao. Njime bi HRS trebao ući u 21. stoljeće, pomoći klubovima i sebi da lakše i jednostavnije komuniciramo.“

Na izvučene redne brojeve primjenjuje se Bergerova ljestvica (za 13 ili 14 klubova), a redni brojevi nakon izvlačenja glasili su:

1. Lokomotiva, 2. Podravka Vegeta, 3. Dugo Selo 55, 4. Zrinski, 5. Bjelovar, 6. Umag, 7. Sinj, 8. 1234 Virovitica, 9. Koka, 10. Dalmatinka, 11.Osijek, 12.Split 2010, 13. Murvica, 14. Sesvete Agroproteinka.

Parovi prvog kola Prve HRL za žene

RK Lokomotiva – RK Sesvete Agroproteinka
RK Podravka Vegeta – ŽRK Murvica
Dugo Selo 55 – Split 2010
ŽRK Zrinski – ŽRK Osijek
ŽRK Bjelovar – Dalmatinka
ŽRK Umag – ŽRK Koka
ŽRK Sinj – ŽRK 1234 Virovitica