7.9 C
Koprivnica
Srijeda, 24. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
jedva čekamo

Podravka u srijedu otvara sedmerokatnicu i otkriva skulpturu “Začin života”, djelo mladog kipara iz Varaždina koji se već iskazao Teslom i Tuđmanom
P

U kuloarima se špekulira da je riječ o velikom srcu, no sve ćemo doznati u srijedu

Ne propustite

Nakon mjeseci obnove i rekonstrukcije, Podravkina sedmerokatnica ovih je dana zasjala u novom ruhu na ponos kompanije, ali i građana Koprivnice. Novouređeni prostori svečano će biti otvoreni u srijedu, što su nam upravo potvrdili iz Podravke.

– Završetkom radova na jednom od najprepoznatljivijih simbola Podravke i Koprivnice završena je i prva faza investicijskog ciklusa koja je uključivala znatna ulaganja u energetsku učinkovitost te klimatizaciju proizvodnih pogona, čime su se značajno poboljšali radni uvjeti u tvornicama – poručili su.

Zaposlenici Podravke smješteni u sedmerokatnici u nove urede već su uselili i kažu da napokon uživaju u radnom okruženju, što nas ne treba čuditi, jer je u obnovu uloženo oko 90 milijuna kuna. Tom brojkom baratalo se uoči početka radova.

Također, obnovljen je i okoliš, što uključuje žlicu i pripadajući joj bazen, a postavit će se i dva nova spomenika. Za jedan se znalo da je namijenjen braniteljima, a drugi se držao u tajnosti, štoviše, još se drži. Kako smo doznali prije nekoliko dana, neće biti posvećen nijednoj osobi, iako su građani priželjkivali Zlatu Bartl.

Međutim, iz kompanije su upravo poručili da će se prilikom svečanog otvaranja sedmerokatnice otkriti i nova skulptura “Začin života”, koja je djelo akademskog kipara Nikole Vudraga. Riječ je, inače, o 33-godišnjem varaždinskom kiparu, koji je godinama živio i stvarao u Francuskoj. U Varaždinu je već napravio skulpturu Nikole Tesle, visoku 13 metara, i bistu Franje Tuđmana u Murskom Središću, za koju stručnjaci tvrde da je najrealističnija, a radio je i na realizacija kovanica za euro.

Što je pripremio za Podravku tek ćemo vidjeti, no u kuloarima se špekulira da je riječ o velikom srcu. Sve ćemo doznati u srijedu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×