20.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka Vegeta: Korisni turniri u Mađarskoj, slijedi Bepov memorijal
P

Ne propustite

Turniri u Mađarskoj, dva s ukupno četiri utakmice, dobro su došli za zagrijavanje uoči početka sezone, a i za koprivnički turnir vrhunskih europskih ekipa. Neriješeni rezultat s bečkim Hypom (26:26) vredniji je od boda osvojenog na turniru, a naročito zbog spoznaje da se ova ekipa Podravke Vegete može ravnopravno nositi i s najjačim europskim ekipama.

Poraz od rastrčanog Váca bio je skoro pa planiran, jer ne može se u ekipi držati 16 igračica, a da polovica sjedi čitavu sezonu na klupi. To je filozofija trenera Gorana Mrđena, a nije u tome usamljen. Slično radi Csaba Konkoly, novi trener u Vácu, s tim da nama, valjda zbog mentaliteta, teže padaju promašaji, greške i sudački previdi, dok se to kod Mađarica ne osjeća. Puca se sa svih položaja, isto tako promašuje se sa svih položaja, ali nema stanke ni prijekora, ide se dalje, juri, juri i dojuri.

To je, međutim, moguće samo kad se eksperimentira i kad silom volje igraju sve igračice upisane u zapisnik, ali ne može se igrati ozbiljna utakmica na rezultat. To je baš pokazano na turniru u Vácu, gdje domaćin takvom igrom nije imao izgleda u susretu sa čvrsto formiranom ekipom (doduše, samo 12 igračica i golmanica) Hypa (-12 golova), s odličnom golmanicom Hajgató (dres broj 27, treneri su je proglasili najboljom na turniru), najuspješnijom realizatoricom turnira (11 golova) Fernandom da Silvom (18) i igračicom nevjerojatnog radijusa kretanja i ralizatorskih sposobnosti Deonise Cavaleiro (81). Ovo naglašavamo stoga što će te djevojke u petak i subotu igrati u Koprivnici na Memorijalnom Bepovom turniru i, vjerujte, isplati se doći i pogledati te talente.

Podravka Vegeta se s Hypom postavila natjecateljski, iako je (ipak) trener Mrđen i na toj utakmici koristio dosta igračica, 12, a devet ih je zabilo barem jedan gol.
Usput, u prilog tome da se koriste sve igračice, evo sastava i ukupnog broja golova na dvije utakmice u Mađarskoj: Milenković (13+1), Jukić (1+0), Kapitanović (12+1); Čović 4 (jedna utakmica), Gavranić -, Pongrac 4, Havić 4, Živković 7(1), Vukojević 3, Nemaškalo 3, Milanović Litre 5 (jedna utakmica), Dragišić 4, Vidak 2, Trifunović 8(1), Poljak 3(2) (jedna utakmica).

Veća pažnja u obrani donijela je rezultat u utakmici s Hypom, a u napadu još uvijek nedostaje koncentracije i bržeg razmišljanja, što kvari protok lopte. Pucati se mora i nitko neće prigovoriti promašaju, osim kad se filozofira i poigrava u mat-situacijama, koje nazivamo zicerom. U polukontri i kontri još uvijek se ne pogađa najbolje postavljena igračica, pa se onda u napadu anulira rezultat postignut u obrani. To je ono što će se ispraviti, možda riječima, uvjeravanjem, a svakako uvježbavanjem. Jer, nemojmo također zaboraviti da su ove igračice zajedno tek mjesec dana, da se ekipa kompletira u hodu, uključivanjem juniorki i kadetkinja koje su bila na svojim europskim prvenstvima.

A i tu bi trebalo malo više pažnje javnosti. Koprivnica može biti ponosna što je iz ovoga grada u reprezentacijama ove države najviše naših mladih rukometašica računajući sve sportove, kao što je ponosna i na rezultate ostalih sjajnih sportaša iz tzv. malih koprivničkih i županijskih sportova. Jer, rukomet i ostali sportovi jesu igra i igranje, ali i moguće stasanje u vrhunske sportašice i sportaše, zato treba zapamitit da smo i ove godine na europskim prvenstvima imali Kapitanović, Dragišić, Doroteju i Larissu Kalaus, Krmpotić, Zagorščak i Šenvald.

U petak i subotu rukometni je praznik, dolaze Krim, Hypo i Budućnost. Svaki sa svakim, svaka ekipa igra po tri utakmice, za trenere je to ”transparentna”, ljepše je reći pregledna, situacija. Iz Podravke Vegete poruka da će se ginuti za svaku loptu, da će nova ekipa nastojati pokazati se u dobrom izdanju.

Uz elitu, nastupit će i bečke i koprivničke nade. I u petak i u subotu u 16 sati prijateljske utakmice igrat će Podravka Lino i Hypo Nö 2. Klub u srijedu, 28. kolovoza s početkom u 11 sati, organizira konferenciju na novinstvo, gdje će biti iznijeto više detalja o turniru. Okvirni raspored:

Petak, 30. kolovoza
16,00 – Podravka Lino – Hypo Nö 2, prijateljska utakmica
18,00 – Hypo Nö – Krim Mercator
20,00 – Podravka Vegeta – Budućnost

Subota, 31. kolovoza
9,30 – Budućnost – Hypo Nö
11,00 – Podravka Vegeta – Krim Mercator
16,00 – Podravka Lino – Hypo Nö 2, prijateljska utakmica
18,00 – Krim Mercator – Budućnost
20,00 – Podravka Vegeta Hypo Nö

A dokaz da je ovo zadnji ”glanc” prije početka sezone je i to što već iduće srijede, 4. rujna, Podravka Vegeta u Koprivnici (18 sati) igra utakmicu prvog kola Regionalne lige sa Samoborom, a u subotu 7. rujna u Zagrebu utakmicu 2. kola s Lokomotivom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4. NL BJ-KC-VT

Tehničar razbio Garić i osigurao titulu prvaka, Kloštrani uzeli sve u Legradu

Danas se odigralo pet utakmica 4. nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, a uzbuđenja nije nedostajalo. Tehničar je igrao važnu utakmicu u Garešnici...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×