Podravka Vegeta prošetala Kutijom šibica

16:53h
0
Ana Zovko (Trešnjevka) u skoku // snimio Ivo Čičin-Mašansker,www. rk-podravka.hr

U 2. kolu 1. HRL za žene Podravka Vegeta imala je uspješno gostovanje u Zagrebu: u trešnjevačkoj Kutiji šibica Trešnjevka – Podravka Vegeta 21:44 (8:24). Prva postava obavila je posao već u 1. poluvremenu, neke i prije, pa su se naigrale sve, a najbolje je prigodu iskoristila u igri nepredvidljiva Maja Kožnjak: od asistencija, kontri, realizacije… Po golovima ćete vidjeti da su se istaknule i druge.

No, početak utakmice pripao je Sanji Damnjanović, koja je sa četriri Podravkina početna gola odmah pokazala kako će Podravka u Kutiji šibica imati laganu šetnju. Iz prve postave ubojite su bile i Vesna Milanović Litre, Nikica Pušić-Koroljević i Lidija Horvat. Na poluvrijeme se otišlo sa 16 golova razlike, 8:24.

Maja Kožnjak u akciji // snimio Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrU 2. poluvremenu razlika je povećana, jer sadašnji igrački kadar Trešnjevke ne može se ravnoprvano nositi ni s Podravkinom kombinacijom s pretežito mladim igračicama. Tu je Maja Kožnjak carevala. Izvela je mnoštvo nepredvidivih, ali točnih udaraca na gol, realizirala i sedmerce. A dobro su je pratile Čović (iako je imala i seriju od četiri promašaja za redom), osobito Pongrac (6 golova). a doprinos su dale i Dragišić i Vidak s po dva gola. Igrala je i Sara Šenvald. Trener Hrupec isprobavao je kako igra u obrani.

Nakon utakmice dio igračica dobio je slobodni vikend. Igračicama je prije utakmice rečeno da će ga dobiti ako bude više od 10 razlike. Pa su se trudile. Makar bi dobile slobodan vikend i bez te razlike.

U petak u 18,30 sati u 3. kolu Podravka Vegeta igra u Koprivnici s Kokom, a onda u utorak 27. rujna u Umagu s Umagom u 4. kolu.

UTAKMICA 2. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

TREŠNJEVKA – PODRAVKA VEGETA 21:44 (8:24)

ZAGREB – Dvorana na Trešnjevki, Kutija šibica. Gledatelja: 150. Suci: Ivan Benčić (Čakovec) i Alen Marošević (Sv. Marija). Nadzornik HRS-a: Dragutin Levatić (Varaždin).

TREŠNJEVKA: Jug (10+0), Golubić (3+2); Zovko 3(3), Perović 2, Sabljak, Gašparović 3, Bušić 1, Komljenović 1, Miletić 1, Blažek 3, Kajfež, Grebenar 3, Vugec, Stojanov 4, Livaić. TRENERICA: Anja Daskijević.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (4+0), Jelčić (8+1); Čović 4, Kožnjak 8(2), Pongrac 6, Šenvald, Petković 2, Gaće, Damnjanović 6, Milanović Litre 4, Dragišić 2, Vidak 2, Havić, Tatari 2, Horvat 4(1), Pušić-Koroljević 4. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Trešnjevka 3(3), Podravka Vegeta 6(3).

ISKLJUČENJA: Trešnjevka 6 minuta (Sabljak, Gašparović, Livaić), Podravka Vegeta 6 minuta (Havić 2+2), Šenvlad 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta).

Odigrana utakmica 2. kola: Orijent Presofleks – Dalmatinka 26:23 (14:10).

Ostali parovi 2. kola: Samobor – TVIN Trgocentar, Lokomotiva – Zelina, Sinj – Arena, Sesvete Agroproteinka – Zamet, Koka – Umag.

Parovi 3. kola: Umag – Samobor, Podravka Vegeta – Koka (u petak, 23. rujna u 18 sati), Zamet – Trešnjevka, Arena – Sesvete Agroproteinka, Zelina – Sinj, Dalmatinka – Lokomotiva, TVIN Trgocentar – Orijent Presoflex.