14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Cijena 7 milijuna eura

Podravkin diskont i tiskaru sravnit će sa zemljom, pogledajte što će se sve graditi u centru
P

Naši prodavači i zakupci na tržnici ne bi trebali biti zakinuti za rad niti jedan dan u vrijeme trajanja rušenja i gradnje.

Ne propustite

Jedan od prepoznatljivih simbola Koprivnice, Podravkin diskont, prvi će biti sravnjen sa zemljom kad krene provedba najnovijeg gradskog kapitalnog projekta. Paralelno će nestati i sadašnji prostori nekadašnje tiskare koji se protežu u njegovoj pozadini.

Pravila igre

Već smo više puta pisali o najavljenoj investiciji u gradnju nove tržnice, knjižnice i polivalentnog centra grada u sklopu ITU projekta. Posao je to u sklopu najavljenog programa vrijednog 18 milijuna eura koji će nakon obnove središnjih trgova dodatno promijeniti vizuru grada.

Usto, riješit će problem i preseljenja sadašnje knjižnice u novi objekt, a unovom ruhu zasjat će i moderna koprivnička tržnica. ITU će riješti i problem s parkirnim mjestima u užem središtu Koprivnice. Prema najavama trebalo bi biti mjesta za čak 120 ekoloških parkirnih mjesta. Poznato je i koliko će sve to koštati. Prema procjeni radi se o nešto više od sedam milijuna eura plus pdv. Za tržnicu će trebati 3,4 milijuna eura, za knjižnicu 3,1 milijun eura, a parkiralište s okolišem oko pola milijuna eura.

ITU projekt
Područje zahvata // Foto: Ilustracija

Hrvatski arhitekti trenutno rade na idejnim projektima s obzirom da je gradska uprava objavila “pravila igre” i svoje želje. Koji od njih će odabrati za najavljeni ITU projekt saznat ćemo uskoro. Prvo što će se napraviti je rušenje objekta u kojem je Podravkin diskont te u pozadini svi objekti nekadašnje tiskare.

ITU projekt
Objekti označeni zelenom bojom (20 i 23) odmah će se srušiti // Foto: Grad KC

ITU projekt mijenja vizuru

Naši prodavači i zakupci na tržnici ne bi trebali biti zakinuti za rad niti jedan dan u vrijeme trajanja rušenja i gradnje. To je jedan od postavljenih uvjeta Grada Koprivnice. Oni će se preseliti s postojećih prostora u nove čim se izgradi nova tržnica. Tek potom će se rušiti stare. Nova knjižnica bit će polivalentna, uz njihove prostore bit će tu mjesta i za pojedince i udruge iz civilnog društva. Kad je riječ o parkingu – bit će s naglaskom na zeleno.

ITU
Navedeni primjer kako bi u Gradu željeli da izgleda novo parkiralište

U drugoj polovici ove godine javnost bi trebala imati uvid u sam projekt, to jest kako su arhitekti i vizualno zamislili cijelu izvedbu. Gradska uprava uskoro će objaviti i formalni natječaj za urbanističko-arhitektonsko rješenje. Kako doznajemo, natječaj ide u ožujku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×