hrvanje

Podravkin hrvač Josip Benko uzeo broncu na vrlo jakom turniru u Mađarskoj

Zbog vrlo dobre suradnje sa hrvačkim klubovima iz Szigetvara i Kaposvara koji su ujedno bili i nosioci odnosno organizatori ovog natjecanja, te zbog zapaženih i iznimno dobrih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni, nastup i poziv za ovaj turnir dobio je i hrvač Podravke Josip Benko koji je nastupio u kategoriji do 68 kilograma.

10:18h
0
Foto: HK Podravka

Protekle nedjelje hrvač Podravke Josip Benko u pratnji trenera Miroslava Mihalca nastupio je u Mađarskoj, gradu Kapošvaru na vrlo jakom turniru u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzraste starijih dječaka (2004.-2005.).

S obzirom da je spomenuti turnir bio ujedno i kvalifikacijski turnir klubovima iz Mađarske za odabir hrvača u reprezentaciju (U15), kvaliteta koja se okupila bila je na zavidnom nivou. Zbog vrlo dobre suradnje sa hrvačkim klubovima iz Szigetvara i Kaposvara koji su ujedno bili i nosioci odnosno organizatori ovog natjecanja, te zbog zapaženih i iznimno dobrih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni, nastup i poziv za ovaj turnir dobio je i hrvač Podravke Josip Benko koji je nastupio u kategoriji do 68 kilograma.

U prvom kolu tehničkom superiornošću, odnosno razlikom bodova većom od 8 tehničkih bodova dobio je hrvača iz Doroga, Kiss I. Slijedeća borba bila je protiv aktualnog prvaka Mađarske, hrvača iz Keretvarosa, Kis K. od kojeg je izgubio na bodove. Unatoč velikoj bodovnoj prednosti na samom početku borbe od 7:0, Josip se pri početku druge runde «probudio», ‘otpustio kočnicu’, te s nekoliko atraktivnih zahvata uspio smanjit prednost na 8:6. U želji da pobjedi, pri samom kraju druge runde ušao je u zahvat za četiri boda, te bacio na sebe kojom prilikom je Kis K. kontrolirano uspio napraviti kontrazahvat i tuširat.

U borbi za treće mjesto Josip je također bio vrlo aktivan,za samo jednu minutu borbe bio je bolji i tehničkom superiornošću, rezultatom 15:6 pobjedio je hrvača iz Ferencvarosa, Kudelasz H. S dvije je pobjede i jednim porazom u kategoriji do 68 kilograma Josip Benko osvojio brončanu medalju.

čitam...
Loading...