Sjajan hrvački vikend za Koprivničance

Podravkini hrvači u centru Zadra uzeli čak 12 medalja

11:49h
0
Mladi Podravkaši u Zadru // Foto: HK Podravka
Mladi Podravkaši u Zadru // Foto: HK Podravka

Jedino zlatno odličje uzeo je Luka Galić (49 kg), dok se ostatak društva pobrinuo za još šest srebra i pet bronci.

Hrvački klub Podravka, s dvije djevojčice i 11 dječaka, nastupio je ovoga vikenda na petom međunarodnom turniru ‘Zadar Open 2016’ za uzraste djevojčica i dječaka u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom.

Atraktivni Zadar okupio je više od dvjesto natjecatelja iz šest zemalja, a veliku pažnju privukla je i odluka organizatora da se finalna natjecanja održe na otvorenom, u centru grada.

Sjajnu atmosferu i ukupno odlično raspoloženje Podravkaši su upotpunili s čak 12 medalja, a jedinu zlatnu uzeo je Luka Galić koji je u kategoriji do 49 kilograma najbolji bio s četiri uvjerljive pobjede.

Srebrima su se okitile djevojčice Jelena Mijatović (28 kg) i Lana Nogić (42 kg), te dječaci Petar Raknić (33 kg), Ivan Čordaš (44 kg), Roko Petrović (40 kg) i Karlo Mijatović (63 kg).

U Koprivnicu je stiglo i pet brončanih odličja i to u rukama Damjana Posavca (47 kg), Gregora Gašparića (47 kg), Petra Sočeva (36 kg), Dominika Škorjanca (45 kg) i Karla Marića (40 kg). Dva poraza u dohvaćanju postolja spriječila su Petra Uglika (30 kg).