Podravkini tečajevi kulinarstva

15:40h
0

090218-tecaj-mU gastronomskom centru ‘Štagelj’ u srijedu je predstavljen novi Podravkin projekt – kulinarski tečajevi za građane. Kako je najavljeno , organizirat će se u Koprivnici u gastronomskom centru ‘Štagelj’ i u Zagrebu u ‘Wine & Gastro Akademiji’, a Podravka je prva prehrambena kompanija koja na ovakav način promovira gastronomiju i svoje proizvode, priopćeno je iz koprivničke kompanije.

– Svrha kuhanja danas ne proizlazi samo iz nužne potrebe za prehranjivanjem, nego se putem ovakvih edukacija podiže razina svijesti o gastronomiji i enologiji. Riječ je o sofisticiranom načinu edukacije koji Podravka promovira u suradnji s uvaženim kulinarskim stručnjacima – rekao je član Uprave Podravke Saša Romac, predstavljajući projekt.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Tečajevi će započeti sredinom ožujka, a besplatnu kulinarsku edukaciju građani će moći osvojiti putem radijskih emisija. Suradnici koji će podučavati građane su kuhari iz Hrvatskog kuharskog saveza, Almo Čatlak (‘Dobro jutro, Dobar tek’) te gastronomad Rene Bakalović, a tečajeve će provoditi Podravkin promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić.

– Uz Podravkine sam proizvode odrastao, ali zapravo sam je dobro upoznao tek kroz zajedničku suradnju i druženje, stoga mogu s pravom reći da je kompanija koja ima osjećaj za suptilnost. Svojevrsna je avangarda već desetljećima, a ovaj projekt još je jedan iskorak, jer uzdiže prehranu iz sfere nužnosti u sferu gastronomije, kao dubljeg i cjelovitijeg užitka – rekao je Rene Bakalović.

Osvojivši ove ekskluzivne tečajeve iz kulinarstva, sudionici će moći naučiti kako upotrijebiti pojedine proizvode prilikom spremanja jela, ali i doznati više o novim tehnikama te saznati tajne Podravkinih majstora kuhinje.

čitam...