23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Poticanje ostanka mladih

Podravska općina plaća pola rate kredita za kuću, ali postoje uvjeti – evo što morate ispuniti
P

Ako korisnik poticaja u otplatnom periodu od pet godina dobije dijete ili posvoji maloljetno dijete, period sufinanciranja mjesečne rate stambenog kredita povećava mu se za godinu po djetetu

Ne propustite

Općina Koprivnički Ivanec pokrenula je hvalevrijedan projekt sufinanciranja rate stambenog kredita za kupnju i izgradnju stambenih objekata na području općine te objavila natječaj za dodjelu.

Prema natječaju, sufinancira se do 50 posto mjesečne rate kredita, a najviše do 100 eura mjesečno kroz pet godina, a ako korisnik poticaja u otplatnom periodu od pet godina dobije dijete ili posvoji maloljetno dijete, period sufinanciranja mjesečne rate stambenog kredita povećava mu se za godinu po djetetu.

Pravo na poticaj imaju osobe ili obitelji koje su tijekom dvije godine prije raspisivanja natječaja počele s radovima na izgradnji stambenog objekta na području općine na nekretnini koja je u njihovu vlasništvu i/ili vlasništvu supružnika, koju su stekli kupnjom, nasljedstvom ili darovnim ugovorom, odnosno koji su kupili stambeni objekt na području općine koji je ili pogodan za stanovanje ili mu je potrebna adaptacija kako bi bio pogodan za stanovanje.

– Prihvatljivi prijavitelji su oni koji su sve to realizirali putem stambenog kredita koji su ugovorili u bilo kojoj poslovnoj banci na području Republike Hrvatske – kazali su u Općini i dodali kako pravo na poticaj nemaju oni koji su ostvarili pravo na sufinanciranje Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Također, pravo na poticaj ima korisnik do 45 godina starosti uz uvjet da on ili supružnik ili drugi član obitelji koji je suvlasnik nekretnine nemaju u vlasništvu drugi stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje, da je korisnik poticaja ili supružnik korisnika poticaja ili drugi član obitelji koji je suvlasnik nekretnine zaposlena osoba s ukupnim radnim stažem najmanje šest mjeseci do dana isteka roka za dostavu prijave, da prema razini obrazovanja jedan od njih ima završenu najmanje srednju stručnu spremu, da nisu kažnjavani i da se protiv njih ne vodi kazneni postupak. Ostali detalji natječaja dostupni su na mrežnim stanicama Općine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mještani ogorčeni

Općina na nogama: Ne želimo smrad kompostane u svojim domovima, slat ćemo inspekcije da zaustavimo projekt

Vijest da će se u Imbriovcu, mjestu u općini Đelekovec, graditi nova kompostana na mjestu već postojeće, no s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×