18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SIGURNOST

Podravsko-prigorska policija pojačano će nadzirati dvije stvari, pazite na sebe i ostale sudionike u prometu
P

Tijekom prvih osam mjeseci, navode podatke, zabilježeno je 366 prometnih nesreća.

Ne propustite

Od 14. do 20. rujna na području Policijske uprave koprivničko-križevačke pojačano će se nadzirati korištenje mobitela i drugih uređaja te sigurnosnog pojasa u prometu.

Tijekom prvih osam mjeseci, navode podatke, zabilježeno je 366 prometnih nesreća. Sigurnosni pojas trebale su koristiti 752 osobe, a koristile su ga 634 osobe. Ističu kako kod vozača sudionika prometnih nesreća nije bilo nepropisnog korištenja mobitela. Od 13685 prekršaja njih 2193 otpada na nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika, a 713 na nepropisno korištenje mobitela.

Kako bi se smanjio broj stradalih i radi poboljšanja sigurnosti u prometu, vršit će se pojačani nadzor.

– Ističemo da korištenje mobitela i sličnih uređaja predstavlja distrakciju vozača, odnosno da korištenje takvih uređaja za vrijeme kada se upravlja vozilom odvlači pogled i pozornost vozača s prometnice i dovodi u opasnost vozača koji nepropisno koristi mobitel ili slični uređaj, ali i ostale sudionike u prometu. Dopušteno je korištenje mobitela samo ukoliko se koristi naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke, odnosno pomoću tzv. hands-fee uređaja – poručuju iz PU koprivničko-križevačke.

Podsjećaju i kako sve osobe – vozači, suvozači i putnici – moraju koristiti sigurnosne pojaseve.

– Djeca niža od 150 centimetara u vozilima se ne smiju prevoziti ukoliko nisu smještena u posebnoj sigurnosnoj sjedalici/postolju koji trebaju biti pričvršćeni u vozilu sukladno uputi proizvođača. Tijekom provedbe pojačanog nadzora korištenja mobitela i sličnih uređaja te sigurnosnog pojasa, policijski službenici sankcionirat će i sva druga gruba kršenja prometnih propisa – zaključuju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×