14.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OKUPLJANJE

Podravsko-prigorski SDP osnovao Savjet za ratne veterane, Kešer: Rat je za našu stranku završio, vjerujem da ćemo napraviti puno dobrih stvari
P

Kao pet osnovnih ciljeva, daju li im birači odgovornost glede vođenja države, naveo je prekidanje ostvarivanja novih statusa hrvatskih branitelja, registar branitelja učinili bi dostupnim javnosti, skrbili o veteranima putem veteranskih centara i imali afirmativan odnos prema antifašizmu.

Ne propustite

Koprivničko-križevački SDP osnovao je Savjet za ratne veterane Koprivničko-križevačke županije.

– Kako bih donosio dobre odluke, moram imati dobre ljude, a to su ovi iza mene, ljudi koji su doista veterani Domovinskog rata. Rat je za SDP završio, vjerujem da ćemo kroz Savjet napraviti puno dobrih stvari koje će pomoći veteranima – rekao je šef županijske organizacije SDP-a Mladen Kešer.

Predsjednik novoga Savjeta bit će Mario Filipašić koji se zahvalio danas okupljenim veteranima na dolasku.

Mladen Kešer // Foto: Marko Dedić

– Kao što je rečeno, rat je za nas završio. Bili smo branitelji kad je trebalo i spremni smo ponovno biti, ali nadamo se da to neće biti potrebno. Cilj nam je kroz Savjet i rad županijske organizacije pomoći braniteljima, veteranima, koji su završili svoj ratni put te im pomoći da ostvare prava koja imaju. Nažalost, ponekad oni koji su bliže jednoj opciji imaju više mogućnosti. Želimo da svi imaju jednaku mogućnost – izjavio je Kovačić.

Mario Filipašić // Foto: Marko Dedić

Predsjednik Savjeta za ratne veterane SDP-a Hrvatska Vinko Kovačić istaknuo je kako nije istina da je HDZ sam obranio Hrvatsku te da su svi branitelji HDZ-ovci.

– Ratni veterani za nas su nestranačka kategorija, nisu se u ratu borili za jednu stranu, već za slobodnu Hrvatsku – rekao je Kovačić, dodavši kako je HDZ pokušavao imati monopol glede ratnih veterana te njima manipulirati u političke svrhe.

Vinko Kovačić // Foto: Marko Dedić

– HDZ-u su ratni veterani isključivo biračka mašinerija. Naša je politika pomnog planiranja i rješavanja veteranskih problema. Stavit ćemo težište na zapošljavanje i uključivanje veterana u društvo, dok HDZ inzistira na političkoj lojalnosti udruga i financira ih sukladno podobnosti. Mi ćemo prema svima postupati jednako. Također, zaustavit ćemo HDZ-ovu relativizaciju povijesno negativne zločinačke uloge NDH i promicati vrijednosti NOB-a i antifašizma – riječi su Kovačića.

Kao pet osnovnih ciljeva, daju li im birači odgovornost glede vođenja države, naveo je prekidanje ostvarivanja novih statusa hrvatskih branitelja, registar branitelja učinili bi dostupnim javnosti, skrbili o veteranima putem veteranskih centara imali afirmativan odnos prema antifašizmu.

– Dosad smo mogli vidjeti tko je u registru branitelja. Došlo je 2000 novih za koje ne znamo koji su – dodao je Kovačić.

Antifašistički pokret za SDP je, dodao je Kovačić, civilizacijski doseg.

– Vjerujem da ćemo ovim Savjetom biti precizni bez ikakvog dodvoravanja političkim opcijama – zaključio je Kešer te najavio kako će položiti vijence na spomen području Danica te kod spomenika hrvatskim braniteljima u centru Koprivnice.

Foto: Marko Dedić
Foto: Marko Dedić
Foto: Marko Dedić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×