LIK 2020

Podravsko-prigorski učenici za županijsko natjecanje stvorili odlične stripove, radovi predstavljeni virtualnom izložbom

Sudjelovali su učenici 17 osnovnih i triju srednjih škola.

13:35h
0
David Kuzmić // Foto: Grad Đurđevac

LIK 2020 naziv je Natjecanja-izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Koprivničko-križevačke županije. Podtema osnovnoškolaca bila je Kad bi spomenici pričali, a legende oživjele, dok su srednjoškolci istraživali ljudsko tijelo u umjetnosti.


Sudjelovali su učenici 17 osnovnih i triju srednjih škola. Županijsko povjerenstvo na državnu razinu natjecanja uputit će tri najbolja osnovnoškolska i tri srednjoškolska likovna rada. Prvo mjesto glede osnovnoškolskih radova osvojio je David Kuzmić (OŠ Đurđevac) pod mentorstvom Zorana Vidakovića. Druga je bila Lana Vutuc (OŠ Đuro Ester) čiji je mentor Darko Markić, a treći Matej Kapitanić (OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje). Mentorirao ga je Josip Kovačić.

Danea Rakita osvojila je prvo mjesto među srednjoškolcima, Ira Andrea Potnar bila je druga, a Viktor Krušelj treći. Mentorica navedenog trojca bila je Iva Bolfek, a učenici su Gimnazije Fran Galović Koprivnica.

Ove su godine radovi predstavljeni virtualnom izložbom. Više pročitajte i pogledajte ovdje.

čitam...