24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
odlične vijesti

Poduzetnička zona dobiva nove stanare, jedna tvrtka proširuje djelatnost, druga kupuje tipske hale i ulaže 2,5 milijuna eura, bit će i zapošljavanja
P

Tvrtka iz Zagreba želi halu površine 1660 metara kvadratnih u kojoj bi se pokrenula proizvodnja invertnog sirupa. Tvrtka se bavi prehrambenom industrijom, farmaceutskom industrijom, industrijom deterdženata i drugog

Ne propustite

Poduzetnička zona A-sjever u Đurđevcu dobiva nove stanare, a uz to otvorit će se i nova radna mjesta.

Naime, Grad Đurđevac je u siječnju objavio dva natječaja, od toga jedan za prodaju građevinskog zemljišta u zoni koje imaju proizvodnu i poslovnu namjenu. Drugi natječaj obuhvaća prodaju suvlasničkih dijelova građevinske parcele za koju je ishođena građevinska dozvola za gradnju tipskih hala.

Za kupnju građevinskog zemljište pristigla je ponuda Trgovačkog društva Beton Design d.o.o. iz Zagreba, koje cilja dvije čestice. Jedna je površine 1717 metara kvadratnih i vrijednosti gotovo 15.300 eura, a uz olakšice ponuda iznosi 155 eura. Druga čestica za koju je pristigla ponuda površine je 2394 metara kvadratnih i vrijednosti nešto više od 21.300 eura, a uz olakšice iznosi 215 eura. Drugim riječima, Grad im je ponudio olakšicu od 99 posto.

O prodaji se odlučivalo na održanoj 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca, a gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je da je projekt vrijedan milijun eura.

– Radi se o poduzetniku koji već realizira svoj projekt u poduzetničkoj zoni. Zapravo je završio izgradnju jedne hale. Na ove dvije čestice izgradio bi halu površine 1000 metara kvadratnih i zapošljavao bi dodatnih 10 radnika – pojasnio je Janči.

Inače, tvrtka još od ranije posluje na području grada Đurđevca, a ovime će samo proširiti svoju djelatnost. Odluka o prodaji jednoglasno je prihvaćena.

Na sjednici se govorilo i o drugom objavljenom natječaju koji se odnosi na prodaju tipskih hala koje je isprojektirao grad, odnosno ishodio građevinsku dozvolu.

– Na natječaj se javila tvrtka iz Zagreba za halu površine 1660 metara kvadratnih u kojoj bi se pokrenula proizvodnja invertnog sirupa. Vrijednost investicije je nešto više od 2,5 milijuna eura, a tvrtka se bavi prehrambenom industrijom, farmaceutskom industrijom, industrijom deterdženata i drugog. Zapravo dodacima i materijalima za rad u tim industrijama – pojasnio je Janči

Foto: Ivana Gazdek

I ova odluka je jednoglasno prihvaćena, a Janči je dodao da postoji veliki interes za dio poduzetničke zone s tipskim halama.

– Prodane su tri najveće hale koje smo isprojektirali, a za četvrtu je iskazan interes lokalne tvrtke s 80 zaposlenih. Razmišljamo o nastavku ovog programa projektiranja hala da se pomogne poduzetnicima da prijeđu administrativne barijere, odnosno ishođenje građevinske dozvole – poručio je Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković također je iskazao zadovoljstvo ovim vijestima.

– Popunjavamo poduzetničku zonu i to je pozitivan iskorak i smjer za grad i naše sugrađane – istaknuo je Lacković.

Ono što je još zanimljivo da je tvrtki Alstem iz Bjelovara, koja se bavi proizvodnjom betona, još je 2021. prihvaćena ponuda za kupnju čestice u poduzetničkoj zoni. Na stranicama Koprivničko-križevačke županije prije nešto više od mjesec dana objavljeno je da je zatražena informacija o zahtjevu za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš za izgradnju betonare. Nositelj zahtjeva je tvrtka Alstem koja planira izgradnju tvornice betona s pratećim sadržajem.

Podsjetimo, poduzetnici u Đurđevcu mogu ostvariti značajne olakšice. U prvom redu tu je umanjenje kupoprodajne cijene građevinskog zemljišta i oslobođeni su plaćanja komunalne naknade. Za građevine namijenjene proizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni od plaćanja komunalnog doprinosa u 100 postotnom iznosu. Za građevine namijenjene neproizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa za svakog novozaposlenog radnika s područja Grada Đurđevca u iznosu od dva posto, a za svakog novozaposlenog radnika izvan područja Grada Đurđevca u iznosu od jedan posto.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ulica Braće Radić

Je li ovo najopasnija ulica u Koprivnici? Stanari: Rotor na Zagrebačkoj je otvoren, a kamioni i dalje jure, jedva možemo iz dvorišta

Koprivnička Ulica braće Radić, točnije dio od rotora kod bolnice do mosta preko potoka Koprivnice kod Ulice Brežanec, prometnula...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×