14.3 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nepravomoćna presuda

Poduzetnik (35) iz K. Ivanca koji je godinama napadao i prijetio izvanbračnoj supruzi osuđen na zatvor i pušten na slobodu, pogledajte koliko je dobio
P

Tužitelji su odmah podnijeli žalbu protiv rješenja, odnosno činjenice da je ukinuti istražni zatvor, a Saša pušten na slobodu. Smatra da i nadalje, kao i do sada, postoji opasnost od ponavljanja kaznenih djela

Ne propustite

Saša J., 35-godišnji poduzetnik iz Koprivničkog Ivanca, koji je u ljetu prošle godine filmskom akcijom policije uhićen na Lenišću i s lisičinama odveden u stanicu, nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici kažnjen je jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju godinu dana i osam mjeseci. Od toga, 10 mjeseci odnosi se na beuzvjetni zatvor, a isto toliko na uvjetni, s rokom kušnje od dvije godine.

Osuđen je zbog čak osam kaznenih djela, od čega se dva odnose na protupravno oduzimanje slobode, pet na prijetnju i jedno na nasilje u obitelji. Sva ta kaznena djela počinjena su između 2016. i 2022. godine prema izvanbračnoj supruzi, osim jednog koje se odnosi na 43-godišnjaka, kojemu je prijetio.

Podsjetimo, prema rječima tužitelja, agresivac iz Koprivničkog Ivanca učestalo je grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao pet godina mlađu izvanbračnu suprugu. Osim toga, u dva ju je navrata, u prosincu 2021. i svibnju 2022. godine, na silu ugurao i držao zatvorenu u prostoru skladišta jednog ugostiteljskog objekta te joj je u četiri navrata upućivao prijetnje smrću, baš kao i još jednoj osobi.

Prijetilo mu i 10 godina

Kako ne bi ponovio kaznena djela, Saša J. je cijelo vrijeme bio u istražnom zatvoru, iz kojeg je pušten nakon što je donesena nepravomoćna presuda. S takvom odlukom Općinskog suda u Koprivnica ne slažu se tužitelji, koji su odmah podnijeli žalbu protiv rješenja, odnosno činjenice da je ukinuti istražni zatvor, a Saša pušten na slobodu.

– U podnesenoj žalbi pobija se odluka suda o ukidanju istražnog zatvora jer državno odvjetništvo smatra da i nadalje, kao i do sada, postoji opasnost od ponavljanja kaznenih djela s obzirom na dugo razdoblje i brojnost počinjenih kaznenih djela prema žrtvi te drugih, u postupku utvrđenih okolnosti – navode tužitelji.

Hoće li se njihova žalba uvažiti tek ćemo vidjeti, a vidjet ćemo hoće li i ova nepravomoćna presuda postati pravomoćna. U tom slučaju, mladi poduzetnik i ne bi tako loše prošao, s obzirom na to da mu je samo zbog protupravnog oduzimanja slobode prijetilo do 10 godina zatvora. Tri su mu prijetile zbog nasilja u obitelji, a pet zbog prijetnji. Unatoč svemu tome, on je kažnjen jedinstvenom kaznom od 1,8 godina, od čega je pola uvjetno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KRATKOROČNO ZADUŽENJE

‘Zapelo’ s priljevom sredstava za Newton sobe, kako bi radovi počeli Grad diže ‘mosni’ kredit od 770 tisuća eura

Na redovnoj sjednici gradskoga vijeća najavljenoj za sutra, ludbreški gradski vijećnici donijet će odluku o dizanju kratkoročnog kredita na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti