26 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nepravomoćna presuda

Poduzetnik (35) iz K. Ivanca koji je godinama napadao i prijetio izvanbračnoj supruzi osuđen na zatvor i pušten na slobodu, pogledajte koliko je dobio
P

Tužitelji su odmah podnijeli žalbu protiv rješenja, odnosno činjenice da je ukinuti istražni zatvor, a Saša pušten na slobodu. Smatra da i nadalje, kao i do sada, postoji opasnost od ponavljanja kaznenih djela

Ne propustite

Saša J., 35-godišnji poduzetnik iz Koprivničkog Ivanca, koji je u ljetu prošle godine filmskom akcijom policije uhićen na Lenišću i s lisičinama odveden u stanicu, nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici kažnjen je jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju godinu dana i osam mjeseci. Od toga, 10 mjeseci odnosi se na beuzvjetni zatvor, a isto toliko na uvjetni, s rokom kušnje od dvije godine.

Osuđen je zbog čak osam kaznenih djela, od čega se dva odnose na protupravno oduzimanje slobode, pet na prijetnju i jedno na nasilje u obitelji. Sva ta kaznena djela počinjena su između 2016. i 2022. godine prema izvanbračnoj supruzi, osim jednog koje se odnosi na 43-godišnjaka, kojemu je prijetio.

Podsjetimo, prema rječima tužitelja, agresivac iz Koprivničkog Ivanca učestalo je grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao pet godina mlađu izvanbračnu suprugu. Osim toga, u dva ju je navrata, u prosincu 2021. i svibnju 2022. godine, na silu ugurao i držao zatvorenu u prostoru skladišta jednog ugostiteljskog objekta te joj je u četiri navrata upućivao prijetnje smrću, baš kao i još jednoj osobi.

Prijetilo mu i 10 godina

Kako ne bi ponovio kaznena djela, Saša J. je cijelo vrijeme bio u istražnom zatvoru, iz kojeg je pušten nakon što je donesena nepravomoćna presuda. S takvom odlukom Općinskog suda u Koprivnica ne slažu se tužitelji, koji su odmah podnijeli žalbu protiv rješenja, odnosno činjenice da je ukinuti istražni zatvor, a Saša pušten na slobodu.

– U podnesenoj žalbi pobija se odluka suda o ukidanju istražnog zatvora jer državno odvjetništvo smatra da i nadalje, kao i do sada, postoji opasnost od ponavljanja kaznenih djela s obzirom na dugo razdoblje i brojnost počinjenih kaznenih djela prema žrtvi te drugih, u postupku utvrđenih okolnosti – navode tužitelji.

Hoće li se njihova žalba uvažiti tek ćemo vidjeti, a vidjet ćemo hoće li i ova nepravomoćna presuda postati pravomoćna. U tom slučaju, mladi poduzetnik i ne bi tako loše prošao, s obzirom na to da mu je samo zbog protupravnog oduzimanja slobode prijetilo do 10 godina zatvora. Tri su mu prijetile zbog nasilja u obitelji, a pet zbog prijetnji. Unatoč svemu tome, on je kažnjen jedinstvenom kaznom od 1,8 godina, od čega je pola uvjetno.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kazna za smrznuti se

MLAD I BEDAST Pijan usred dana vozio Koprivnicom, nikad nije položio vozački – kad smo vidjeli kaznu i nama je bilo loše

Nesretni 25-godišnjak vjerojatno je doživio šok kad je vidio koliku kaznu za njega traži koprivnička policija zbog njegovih prometnih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×