12.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Počeo 2. festival ratnog igranog filma u Koprivnici
P

Ne propustite

U povodu 17-godišnice međunarodnog priznanja Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koprivničko-križevački župan Darko Koren otvorio je u petak navečer u Koprivnici 2. festival ratnog igranog filma, što ga organiziraju Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke i Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

Tom prigodom objavljeno je da je velika zlatna plaketa dodijeljena svjetski poznatom producentu i glumcu Branku Lustigu, koji je izravnom telefonskom vezom iz New Yorka obratio nazočnima u dvorani kina Velebit i zahvalio na priznanju, po koje će doći na 3. festivalu iduće godine. Zahvalnice su iz ruku direktora festivala i predsjednika Podravkine udruge Mladena Pavkovića primili Neven Hitrec i Jakov Sedlar.

Besplatne projekcije 2. festivala ratnog igranog filma u kinu Velebit održavaju se od petka do nedjelje, bit će prikazano sedam filmova: hrvatski filmovi Bogorodica Nevena Hitreca i Četverored Jakova Sedlara (prikazani nakon otvorenja u petak), američki Schindlerova lista Stevena Spielberga (u petak, 16. siječnja u 20,30 sati) i Pijanist Romana Polanskog (nedjelja u 18 sati), srpski Vukovar – jedna priča Bore Draškovića (subota u 14 sati), bosanskohercegovački Grbavica Jasmile Žbulić (subota u 18 sati) i njemački Mein Fürer Dani Levyja (nedjelja u 14 sati).

Na otvorenju festivala istaknut je značaj prikazivanja filmova radi mladih generacija, ali isto tako inicirano masovnije snimanje filmova o Domovinskom ratu, filmova koji neće biti samo na razini humora i vica, već će ozbiljnije zagrabiti u tu složenu životnu i ljudsku dramu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobro je znati

Pet biljaka koje u dom privlače ljubav i strast, a neke utječu i na dugotrajnost veze!

Biljke su izvor pozitivne energije pa će upravo takvu energiju privući i u okolinu, odnosno prostor u kojemu se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×