3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Intervju Tomislav Zalar

Pogledajte kako je nastala KC liga, koji su noviteti, kakvi su planovi…
P

Ne propustite

Sama KC liga prije svega bila je zamišljena kao druženje uz igru. Smatram da smo u tom dijelu uspjeli i pravo je zadovoljstvo vidjeti mnoštvo ekipa kako zajedno nakon utakmice u ‘trećem poluvremenu’ slave ili jednostavno trpe dobru zezanciju od ostalih – kaže Tomislav Zalar.

Pred nama je sedma sezona KC lige, koprivničkog mininogometnog prvenstva za rekreativce i rekreativke. Odlična prilika da porazgovaramo s Tomislavom Zalarom, predsjednikom Koprivničke udruge za rekreativni sport, koja je glavni “krivac” da liga uopće postoji.

Počinje sedma sezona KC lige, osjećate li uzbuđenje?

Uvijek pred početak lige postoji ona ‘pozitivna’ nervoza sa zadnjim pripremama, praktički svi s nestrpljenjem čekamo da sve počne i iako imamo iskustava već evo šest godina svaka godina nam je ipak malo drukčija nego prošla jer stalno pokušavamo uvesti neke novitete, a oni sitni nedostaci se rješavaju u hodu.

Kako je sve počelo, tko su glavni krivci da liga postoji?

Sama ideja se ‘kuhala’ nekoliko godina u našim glavama, doslovce smo poznanike zaustavljali i pitali što misle o našoj ideji i sa svakom pozitivnom reakcijom bili smo sve uvjereniji da liga u obliku kakvom smo je zamislili ima plodno tlo. U samu priču otpočetka su bili upleteni Goran Čičin-Mašansker, koji je odradio inicijalne razgovore s Gradom, Danijel Dukarić, koji je odmah imao viziju kako informatički unaprijediti ligu, Zdenko Perošić, koji je davao bezrezervnu podršku i logističke savjete, te moja supruga Natalija Zalar, koja je prva čula i vidjela obrise lige te nam pomagala u knjigovodstvu i savjetima, a i ta četvorka zajedno sa mnom je osnovala KURS. Kada smo dobili zeleno svijetlo od Grada odmah smo angažirali Valentina Knapića i Ivicu Žužula zajedno s Kizom Torcidom, koji su sačinjavali idejni zapisnički stol, a kao dizajner, fotograf i Facebook administrator u startu je bio uključen Karim Jarnjak te Ivan Pišpek kao prvi Kviki, dok je glavni ‘režiser’ snimki golova bio Darijan Katar. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti gospođu Jasminu Stričević i tadašnjeg gradonačelnika Zvonimira Mršića bez čije potpore bi sve ostalo samo na ideji.

Je li KC liga danas ono što ste htjeli da bude?

Pa, mislim da je liga nadišla sva naša očekivanja, u praktički šest godina od jedne lige gdje smo za prvu sezonu morali nagovarati ljude da se uključe došli smo do problema jer imamo previše zainteresiranih za sudjelovanje i, kada bi mogli, vjerujem da bi oformili više liga u raznim dobnim skupinama. Kada se osvrnemo i pogledamo napredak lige mislim da moramo biti i više nego zadovoljni. Na nama je samo da pratimo i nadopunjujemo zahtjeve lige.

S čime ste posebno ponosni, a za čime žalite?

Definitivno smo ponosni na ovaj svoj volonterski rad jer pokazali smo da sve ovo radimo iz jedne ljubavi i zadovoljstva, iako nije lako uskladiti poslovne i obiteljske obaveze sa sudjelovanjem u organizaciji KC lige. To je jedno veliko odricanje slobodnog vremena, ali to je bio dogovor svih nas prije početka KC lige. Posebno smo ponosni na Kup nacija koji je kao takav organiziran prvi put u Europi i danas vidimo da je taj oblik natjecanja poprilično zaživio u mininogometu, iako smo imali vrlo malo vremena za organizaciju, te naravno nedavno završeno Europsko prvenstvo u Vrsaru gdje je ekipa iz KURS-a odradila jedan nevjerojatan posao i praktički sama držala svu organizaciju. Pohvala  predsjednika Europske mininogometne Federacije Razvana Burleanua, koji je ujedno i predsjednik Rumunjskog nogometnog saveza, a koji nam se pred visokim gostima iz UEFA-e zahvalio za sve što smo učinili za organizaciju MiniEura i ponudio buduću suradnju, govori da smo organizacijski sazrjeli i da stvarno nemamo za čime žaliti.

Je li liga postala preozbiljna, sve je više dobrih igrača?

U tom segmentu liga je definitivno napravila jedan zaokret od one početne ideje rekreativnog odmjeravanja snaga. Sve više dobrih igrača jamči i bolju kvalitetu i izjednačenost lige, ali

na žalost tu onda nema mjesta za onaj rekreativni karakter. Liga i ekipe same su odlučile krenuti tim smjerom i na nama je bilo da ih popratimo. Zato nam je u planu od sljedeće godine uklopiti i oformiti određenu ligu gdje bi ipak bilo prostora za rekreaciju.

Treće poluvrijeme svima se nekako posebno sviđa. Je li bitnije druženje ili igra?

Sama KC liga prije svega bila je zamišljena kao druženje uz igru. Smatram da smo u tom dijelu uspjeli i pravo je zadovoljstvo vidjeti mnoštvo ekipa kako zajedno nakon utakmice u ‘trećem poluvremenu’ slave ili jednostavno trpe dobru zezanciju od ostalih. Također, činjenica da se svi prije svega dobro družimo i zabavljamo na ligi bez obzira na rezultat dovoljno govori o samoj atmosferi na KC ligi.

Gdje vidite ligu za pet godina?

Teško je govoriti o tome, iako postoje ozbiljni planovi i ideje, ali to zahtjeva jednu posebnu razradu. Uglavnom planovi za razvitak postoje, a i sam razvoj mininogometa u Hrvatskoj usko je vezan uz KC ligu.

Noviteti koje još niste, a htjeli biste ostvariti?

Za sada je dovoljno spomenuti da ćemo uz live prijenose na youtube kanalu konačno dobiti svoj web sajt zajedno s online sustavom praćenja lige koji je uspješno testiran na EP-u u Vrsaru, a koji će se još razvijati tokom godina. A onda, vidjet ćemo koje će nam se još ideje razviti.

Kako se liga financira, hoće li se uvijek igrati za čavle ili se gleda prema komercijalizaciji?

Liga se isključivo financira iz kotizacija sudionika i za sada postoji konsenzus svih nas u KURS-u da nagradnog fonda neće biti jer dokazali smo da kada je nešto postavljeno na zdravim temeljima i bez uplitanja novca i interesa može biti odličan projekt.

Poruka za kraj?

Na kraju bih se zahvalio svim ljudima, prijateljima i obiteljima koje su nas kroz ove godine podržavali i na različite načine pomagali i sudjelovali u radu KC lige. Također, hvala svim sponzorima i medijima koji su nas pratili ili nas još uvijek prate, a mi vam možemo obećati još puno lijepih događaja i druženja na KC ligi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×