4.3 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zapljene u 2015.

Pogledajte koje su droge najomiljenije Podravcima i Prigorcima
P

Ne propustite

U 2014. godini oduzeli smo droge u vrijednosti oko 63.000 kuna, dok je vrijednost droge oduzete lani bila čak 200.000 kuna, prema najnižoj cijeni na tržištu – rekla je Romana Trstenjak, voditeljica Odsjeka za obradu kriminaliteta.

Marihuana kao i uzgoj i priprema cannabis biljke i u 2015. godini ostaje najčešće evidentiran prekršaj prilikom zapljena opojnih droga. Razvidna je i upotreba sintetičkog kanabionida.

Evidentirano je 179 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. Bilo je 85 slučajeva neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te 94 omogućavanja trošenja droga.

Lani je policija obavila 86 zapljena droga, što je za šest posto manje nego godinu ranije, no količine pronađene droge bile su puno veće.

U 2015. godini oduzeto je ukupno sedam kilograma marihuane, dok je predlani to bio 1,5 kilogram.

– U 2014. godini oduzeli smo droge u vrijednosti oko 63.000 kuna, dok je vrijednost droge oduzete lani bila čak 200.000 kuna, prema najnižoj cijeni na tržištu – rekla je Romana Trstenjak, voditeljica Odsjeka za obradu kriminaliteta.

Ujedno, pronađeno je 80 canabis biljaka, a 2014. godine njih 46. Tu su i sjemenke cannabisa, kojih je oduzeta 71, zatim 40 grama sintetskog kanabinoida, osam grama hašiša.

Prošle je godine pronađeno i 87 grama i halucinogene gljive salvie divinorum. Policija je oduzela i 40 grama kokaina, 5,70 grama ketamina te 219 mililitara ulja konoplje.

Heroin i LSD nisu pronađeni.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×