Nezapamćena tragedija

Pokrenuta istraga protiv 43-godišnjaka iz čije je puške u lovu smrtno stradao otac troje djece

Pušku je, sumnja se, krenuo neoprezno skidati s ramena, uslijed čega je došlo do opaljenja puške prema stradalome koji se kretao iza njega.

19:49h
0
Ilustracija // arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // arhiva ePodravina.hr

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljanina  zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Podsjetimo, stradao je otac troje djece Tomislav Car, a bio je član inače bio član Lovačkog društva Sveti Hubert iz Križevaca. Slučaj je to koji je potresao prigorsko-podravski kraj, a o kojem smo i pisali. 

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 29. listopada prošle godine, kod mjesta Sudovec, kao lovac i sudionik organiziranog lova, suprotno propisima o nošenju lovačkog oružja i lovnom redu prema kojima je morao nositi lovačku pušku tako da cijev ne bude usmjerena prema drugom lovcu, već kod nošenja mora biti usmjerena u zrak ili zemlju, u kretanju šumskim puteljkom nosio na ramenu lovačku pušku u kojoj je bilo streljivo i koja nije bila zakočena.

Pušku je, sumnja se, krenuo neoprezno skidati s ramena, uslijed čega je došlo do opaljenja puške prema stradalome koji se kretao iza njega. Pritom je patrona je pogodila nesretnika u lijevu stranu lica i nanijela mu ozljede od kojih je preminuo istog dana.

Stradao je pred očima svog oca i brojnih prijatelja.

čitam...