Pokušaj ubojstva u Sigecu // Istražni zatvor za 28-godišnjaka

05:08h
0
Ilustracija

Protiv 28-godišnjaka iz Sigeca, koji je 21. ožujka pokušao dvojicu muškaraca pregaziti automobilom te ih pri tom teško ozlijedio, određen je istražni zatvor. Naime, nakon ispitivanja je protiv njega Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pokrenulo istragu zbog dva pokušaja ubojstva.

Priopćeno je kako postoji osnovana sumnja da je okrivljenik kombijem punom snagom vozila udario najprije jednu osobu i odbacio je u dvorište obližnje kuće, a zatim bez zaustavljanja nastavio vožnju i udario drugu osobu te je prikliještio uz metalnu ogradu.

Objavljeno je i kako sutkinja istrage Županijskog suda nije prihvatila prijedlog državnog odvjetnika kojim se za počinitelja određuje istražni zatvor smatrajući da ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke ni ponavljanja kaznenih djela, no protiv takve odluke je podnijeta žalba koju je vijeće Županijskog suda usvojilo.

Podsjetimo, koliko smo neslužbeno uspjeli doznati nakon nemilog događaja, riječ je o jednom od braće Amić iz romskog naselja Treme pored Sigeca. Prema riječima očevidaca, do svađe i masovne tučnjave između nekolicine mještana Sigeca i Roma iz susjednog naselja došlo je nakon što je mještanin S.T. sa svog polja otjerao njihove konje, koji vrlo često uništavaju usjeve Sigečana.

Ovoga puta, bezazleno tjeranje konja završilo je velikom svađom, nakon čega su prema riječima očevidaca, Amići navalili na Sigečane i počeli ih nemilosrdno tući. Na 37-godišnjeg S. T., kažu mještani, navalila su čak šestorica, udaravši ga letvama, a i svi susjedi koji su mu pohrlili u pomoć nisu se bolje proveli.

Sve je kulminiralo kada je 28-godišnjak sjeo za volan svog kombija VW transpotera, te s očitom namjerom da usmrti sve koji mu se nađu na putu, nabio gas i bez usporavanja se najprije zaletio u 37-godišnjeg S.T., koji je stajao uz metalnu ogradu ispred kuće te ga odbacio u dvorište. Potom se ponovno bez zaustavljanja kombijem zabio u 19-godišnjeg D. F, dok su se ostali uspjeli razbježati nakon što su uvidjeli njegove namjere.

Mladić je pri tome teže prošao, jer je ostao prikliješten između ograde i automobila te je završio na operaciji u koprivničkoj Općoj bolnici.