CIRKUS

Policajci fizički savladali pijanog vozača koji je krivudao cestom pa zabio auto u nasip. Prijeti mu kazna od 69.000 kuna

U ludbreškoj policijskoj postaji pregledala ga je ekipa Zavoda za hitnu medicini Varaždinske županije.

10:55h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Policijski službenici Policijske postoje Ludbreg noćas su, oko ponoći, u Obrankovcu – mjestu pored Ludbrega – primijetili automobil koji je krivudao cestom, dolazeći od Svetoga Đurđa.


U izvješću Policijske uprave varaždinske stoji kako su ga pokušali zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima, no vozač nije reagirao. Nastavio je voziti, nakon čega je dolaskom u Hrženicu skrenuo na nerazvrstanu cestu, zatim vozio livadom, a sve je zaključeno udarom u zemljani nasip.

Izašao je iz vozila, zbog čega su se policajci morali osloniti na prisilu. Utvrđeno je da je riječ o 34-godišnjaku koji je imao 2,19 promila alkohola u krvi, a s druge strane nije imao vozačku dozvolu. K tome je vozilu istekla prometna dozvola i osiguranje. U ludbreškoj policijskoj postaji pregledala ga je ekipa Zavoda za hitnu medicini Varaždinske županije.

– Pregledom je utvrđeno da isti nije zadobio nikakve ozljede prilikom uporabe sredstava prisile, dok je prilikom udara vozila u zemljani nasip zadobio ozljedu nosa zbog udara glavom u upravljač. Isti je po završetku postupanja smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola – stoji u policijskome izvješću.

Protiv 34-godišnjaka bit će podnesen optužni prijedlog. Za navedene prekršaje prijete mu novčana kazna od 69 tisuća kuna, kazna zatvora do 60 dana, “izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 9 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 15 negativnih prekršajnih bodova.”

čitam...