Policajci se susreli s motociklistima

17:02h
0
090423-motoristi
U srijedu je u prostorijama Auto-moto kluba Križevci održan sastanak policije i članova motociklističkog kluba, koji djeluje u sastavu AMK Križevci. Na sastanku au bili tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin, načelnik PP Križevci Abel Car, policijski službenik za prometnu preventivu Željko Kemenović i 40-ak članova moto-kluba, priopćeno je iz policije.

 


Na sastanku su navedeni primjeri bezobzirnog kršenja prometnih propisa – vožnje na stražnjem kotaču, skidanje ruku sa upravljača, kršenje dopuštenih brzina kretanja, nenošenje zaštitne kacige i drugo. Skrenuta je pozornost i na pravne posljedice pravomoćne osude za određene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te na novo kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Nakon rečenog izlaganja riječ su preuzeli bivši prvaci države u brzinskim moto trkama, Zdravko Leljak i Dražen Kemenović, koji su govorili o svojim iskustvima tijekom dugih godina upravljanja motociklima, a posebno su istaknuli važnost korištenja zaštitne opreme. Naglasili su vozačima potrebu poštivanja prometnih propisa te da svojim ponašanjem budu primjer mlađim naraštajima motociklista.

Po završetku izlaganja, donesena je odluka o formiranju povjerenstva koje će pratiti ponašanje vozača rečenih vrsta vozila tijekom 2009. godine a čiji su članovi ispred moto kluba Dražen Kemenović, Zdravko Leljak i Zdravko Štimac, ispred PP Križevci Željko Kemenović te tajnik kluba Stjepan Peršin. Po završetku godine povjerenstvo će proglasiti najuzornije vozače i podijeliti im prigodna priznanja.

čitam...