18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pokušaj prijevare?

Policija dobila dojavu o osobama u Koprivnici koji kruže i nude posuđe za zlato: Kontroliramo vozila, zovite 192
P

Podsjetimo, naša čitateljica javila nam je kako su njezinoj majci dvije osobe pokušale prodati set posuđa pod, kako kaže, sumnjivim okolnostima.

Ne propustite

Policija je jučer zaprimila dojavu o slučaju o kojemu smo pisali, u kojemu su određene osobe na koprivničkom području nudile ljudima posuđe u zamjenu za zlato, potvrdili su nam iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Podsjetimo, naša čitateljica javila nam je kako su njezinoj majci dvije osobe pokušale prodati set posuđa pod, kako kaže, sumnjivim okolnostima.

– Mojoj su majci dvije osobe u tamnoplavom golfu zagrebačkih registracija ponudile set “Zepterovog posuđa” u zamjenu za “komadić zlata”. Srećom, bila sam kod nje u posjeti i otpravila ih. U autu su bili tamnoputi muškarac koji slabo govori hrvatski s izrazitim naglaskom s područja Bosne ili Srbije te dječak od 12-ak godina – rekla nam je naša čitateljica.

Policija obavlja kontrole

Iz policije naveli su da su dobili dojavu te da obavljaju potrebne kontrole.

– Izvješćujemo Vas da je Policijska postaja Koprivnica jučer, 13. svibnja, u 14.51 zaprimila dojavu o događaju koji navodite u upitu, odnosno da su nepoznate osobe oko 9.30 na širem koprivničkom području nudile posuđe u zamjenu za zlato. Postupajući po dojavi nisu utvrđeni elementi kaznenog djela ili prekršaja. Iako u ovom slučajevima nisu utvrđeni elementi kaznenog djela ili prekršaja, policija temeljem zaprimljenih dojava građana i saznanjima u medijima i na društvenim mrežama, kroz obavljanje svakodnevnih zadaća po eventualnom zaticanju, vrši kontrolu vozila i osoba koje bi se mogle dovoditi u vezu s ovakvim događajima. Ovom prilikom savjetujemo građanima da o ovakvim ili sličnim događajima odmah po saznanju obavijeste policiju na broj 192 – savjetuju iz naše policije.

Evo i nekoliko savjeta policije kako postupati ako sretnete takve osobe:

– Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ
Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatih osoba pred vratima
– Ne žurite! Uzmite si vremena i dobro provjerite tko želi ući u Vaš dom
– Ako unatoč Vašem odbijanju nepoznati počinitelj i dalje uporno pokušava ući u dom, zamolite za pomoć susjeda i odmah o tome obavijestite policiju na 192!
– Odrasli članovi obitelji koji brinete o starijim osobama, upozorite ih na opasnost i ponavljajte im ove savjete!

Policija podsjeća sve građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, nipošto ne čine to bez prethodne provjere o kome se radi.

– Zapamtite izgled osobe
– Ukoliko je moguće zapišite registarsku oznaku vozila s kojim se koristi nepoznata osoba, boju, marku ili druge karakteristične podatke
– Ne dirajte stvari koje je dirao počinitelj kako se ne bi uništili tragovi koji mogu poslužiti za otkrivanje i hvatanje počinitelja
– Možda ste posramljeni što ste dozvolili biti prevareni, ali ako ne prijavite, prevarant će, dok broji od vas ukradene vrijednosti, vrebati novu žrtvu i novu priliku
– S punim povjerenjem prijavite ovakve prijevare policiji na 192

Policija od danas u posebnoj akciji, “na meti” vozači točno određene vrste vozila

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×