17.7 C
Koprivnica
Subota, 30. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Policija kreće u borbu protiv korupcije
P

Ne propustite

Djelatnici Policijske uprave Koprivničko – križevačke iznijeli su podatke o stanju sigurnosti u 2008. godini. U najvećem su porastu kaznena djela zlouporabe opojnih droga, čiji se broj popeo čak do 367, što je za 227 kaznenih djela više nego u 2007. godini. Visok je broj rezultat višemjesečne akcije policijskih službena, a droge se nisu plijenile samo u Koprivnici, već i u ostalim gradovima.

U prošloj godini u PU nema ni jednom neriješenog teškog kaznenog djela, a dogodila su se dva ubojstva, četiri pokušaja ubojstva, dva silovanja i jedna ucjena. Iako je broj prometnih nesreća smanjen, više je poginulih. Dok ih je u 2007. godini bilo 10, u 2008. broj se popeo na 15.

– Cilj nam je postići europski prosjek koji iznosi deset poginulih na 100 tisuća stanovnika, istaknuo je Krunoslav Karas, voditelj pododsjeka za javni red.

Broj narušavanja javnog reda i mira je smanjen za 16 posto, a zabilježeno je 740 slučajeva, od čega 252 prekršaja tučnjave.

– Nismo zadovoljni rezulatima na području gospodarskog kriminala, korupcije te organiziranog kriminala, no radimo na prodiranju u tamnu zonu kriminala, u kojoj još nemamo poduzetih mjera, napomenuo je Ivan Bračko, načelnik krim-odjela.

Načelnik Policijske uprave Dragutin Vurnek stanje sigurnosti ocijenio je zadovoljavajućim.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Krim istraživanje

Godinama prodavao zabranjena sredstva za zaštitu bilja i “masno” zarađivao, policija mu sve oduzela

Kriminalistička policija uhvatila je 47-godišnjaka zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine. Kako navode iz PU koprivničko-križevačke, on je od 2019. do...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti