21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
u tijeku je testiranje

Policija neće otkriti koje kamere snimaju brzinu, a koje ne, M. Škvorc: Traje testna faza, želimo da vozači stalno poštuju propise
P

Ne propustite

Deset kutija u kojima će biti pet kamera. Tako glasi službena policijska informacija. Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke Mirela Škvorc na redovnoj je policijskoj konferenciji pojasnila neke stvari oko opjevanih kamera za nadzor.

– Na području naše županije zasada je predviđeno 10 lokacija na kojima su postavljena kućišta za fiksne kamere za nadzor brzine. Trenutno je u fazi priključenje na struju na nekim mjestima, a kad se to priključi slijedi testna faza da se uvjerimo da kamere dobro rade. Nakon toga počet će redovno raditi. Građani mogu očekivati svaki dan da su kamere u upotrebi – rekla je Škvorc.

Što se tiče najava gdje će kamere biti to se neće posebno najavljivati jer jedna od namjera jest da vozači konstatno prate prometna pravila i ograničenja, na svim relacijama. Nije cilj da se objavi da će kamera biti na jednoj lokaciji pa se tu propisi poštuju, a na drugoj se krši. Građani neće znati u kojoj se kutiji nalazi kamera, policijski službenici će znati. Posebno se neće objavljivati gdje je koja kamera, pojasnila je voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke.

Kamere će pratiti pojas, mobitel i ostale prekršaju. To su kamere visoke rezolucije tako da se dobro može vidjeti lice vozača i suvozača i uz same kamere prisutan je i uređaj koji automatski očitava pločice i vrši provjeru važnosti registracije.

Mirela Škvorc // Foto: Matija Gudlin

Ako ste ovih dana prošli pored kamere i vidjeli ju svojim očima, mogli ste primijetiti da su kamere podešene i pomaknute više u jednu stranu, dok druga gleda ‘u nebo’.

– Kamere su okrenute u onom smjeru iz kojeg nama najčešće dolaze prekršitelji, ali to ne znači da snima samo taj smjer. Snimaju oba pravca, one su takvih karakteristika da mogu istovremeno snimati šest prometnih traka – odagnala je sve sumnje Škvorc.

Unatoč novim kamerama, to ne znači da policijski službenici neće i dalje kontrolirati promet ‘na stari način’. MUP ulaže puno sredstava u nabavku novih uređaja, tako da je u tijeku novih uređaja za procjenu brzine kretanja koje će koristiti policijski službenici.

Popis lokacija

CVETKOVEC – D2, Varaždinska ulica kod broja 2, prema Ludbregu
KOPRIVNICA – D2, Varaždinska cesta kod broja 2
GLOGOVAC – D2, Koprivnička ulica kod broja 8
NOVIGRAD PODRAVSKI – D2, Koprivnička ulica kod broja 146
BUDANČEVICA – D2, Ulica Vladimira Nazora kod broja 25
HAMPOVICA – D43, Ulica Simona Pandura kod broja 80
SVETI IVAN ŽABNO – D28, Ulica braće Radića kod broja 32-34
KENĐELOVEC – D28, kod broja 15
MAJUREC – D41, kod broja 129
REKA – D41, Ulica Stjepana Radića kod broja 28E

Foto: Screenshot

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bi dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×