23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DETALJI

Policija objavila detaljan izvještaj o noći u kojoj je ubijen Nino Čengić, dobili su prijavu o kršenju epidemioloških mjera
P

U koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu nastavlja se kriminalističko istraživanje.

Ne propustite

U ubojstvu Nine Čengića posljednjih dana kruže različite priče. O brutalnom premlaćivanju 35-godišnjeg profesora Gospodarske škole Varaždin dugim priopćenjem oglasila se i Policijska uprava varaždinska.

– Kriminalističkim istraživanjem i analizom događaja, utvrđeno je da je dana 29. svibnja 2021. godine oko četiri sata Operativno-komunikacijski centar PU varaždinske zaprimio dvije dojave od anonimnih građana kojima prijavljuju da se u prostoru jedne udruge u Varaždinu, Graberje, krše epidemiološke mjere koje su na snazi. Odmah po prvoj dojavi, na mjesto događaja upućena je ophodnja temeljne policije Policijske postaje Varaždin – započinje priopćenje.

Stigli su, nadalje, na mjesto događaja. Navode kako su policijski službenici prišli ulaznim vratima udruge koja su bila zaključana. Unutra se čula prigušena glazba, piše u objavi.

– Policijski službenici su se na adresi zadržali 30-ak minuta, a cijelo to vrijeme su pokušavali dozvati osobe iz unutrašnjosti, no nitko nije otvarao vrata niti u tom vremenu nitko nije izašao iz objekta dok policijski službenici prema zakonskim odredbama, s obzirom na utvrđene okolnosti, nisu imali ovlasti za nasilno ulaženje u objekt – objašnjavaju.

Kada je policija došla, Čengić nije imao vidljive ozljede, kažu

Ispred udruge tada se, kažu, nalazio 35-godišnji muškarac. Kako pišu da je riječ o oštećenom, znači da se govori o ubijenom Čengiću. On je, dodaju, “policajcima dao informacije da se u unutrašnjosti objekta krše epidemiološke mjere.” Nije, pak, izjavio da se prethodno bio u objektu, niti se s nekim sukobio. Vidljivih ozljeda nije imao, poručuju.

– Policijski su službenici napustili adresu postupanja zbog drugih zadaća, no o utvrđenom su izrađena pismena temeljem kojih su se trebale prikupiti dodatne informacije i činjenice o okolnostima dojave o kršenju epidemioloških mjera, a temeljem čega bi se o ishodu utvrđenog poduzele odgovarajuće mjere i radnje i obavijestila druga nadležna tijela, dok je 35-godišnjak ostao na istoj adresi – objavila je PU varaždinska.

Istoga dana, oko 6 sati, OKC PU varaždinske dobio je dojavu građanina da u ulici Graberje, u Varaždinu, bez svijesti leži muškarac. Utvrdili su kako se radi o spomenutom 35-godišnjaku, odnosno o Čengiću. Imao je vidljive tjelesne ozljede zbog čega je došla hitna. Prevezen je u varaždinsku Opću bolnicu i zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

Kao što je poznato, u nedjelju 30. svibnja nažalost je preminuo.

Proveli istragu, uhitili počinitelje i pretražili prostorije koje koriste

Podsjećaju kako su proveli kriminalističko istraživanje, uhitili počinitelje, pretražili njihove domove i druge prostore koje koriste te više puta spomenutu četvorku predali u pritvor.

U koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu nastavlja se kriminalističko istraživanje.

– U razdoblju od veljače 2020. godine do 29. svibnja 2021. godine, policijski su službenici zaprimili pet dojava o kršenju epidemioloških mjera u spomenutom objektu te su postupanjem policijskih službenika, u dva slučaja utvrđene povrede Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u svezi čega je odgovornoj osobi izdan prekršajni nalog. U ostala tri slučaja nisu utvrđeni elementi prekršaja. Osim navedenih izdanih prekršajnih naloga, o tim je događajima obaviješten Državni inspektorat vezano uz utvrđivanje prekršaja iz njihove nadležnosti zbog obavljanja djelatnosti usluživanja alkoholnih pića suprotno zakonskim propisima – zaključuje PU varaždinska.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×