SUSJED

Policija pročešljala sve moguće i otkrila tko je u susjednoj županiji hladnokrvno ubio nemoćnu staricu (77)

Počinitelj je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku.

11:14h
0
Foto: eMedjimurje
Ilustracija // Foto: eMedjimurje

U veljači, u mjestu Novakovec u Međimurskoj županiji, dogodilo se ubojstvo. Policijska uprava međimurska provela je opsežno, višemjesečno kriminalističko istraživanje kaznenog djela teškog ubojstva te je danas održana konferencija za medije na kojoj su otkriveni detalj, piše emedjimurje.

Voditelj Odjela za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke policije Policijske uprave međimurske Zlatko Baranašić i pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Prelog Marinko Orsag podsjetili su kako je mrtvo tijelo starice pronađeno u kući te potvrdili da je ubojstvo počinio 28-godišnjak iz općine Podturen.

– Sumnja se da je u razdoblju od 10. do 17. veljače ove godine u Novakovcu nasilno ušao u obiteljsku kuću u Ulici Vladimira Rojka i uporabom tjelesne snage usmrtio 77-godišnju vlasnicu kuće. Nakon što je usmrtio žrtvu, osumnjičeni je djelomično pretražio prostorije kuće i otuđio zasad neutvrđeni iznos novca – rekao je Baranašić, prenosi međimurski medij, dodavši kako je riješeno jedno od najtežih kaznenih djela koje su imali ove godine.

Orsag je istaknuo uključenost velikog broja policijskih službenika. Počinitelj – policiji otprije poznati počinitelj kaznenih djela, ponajprije imovinskog karaktera – jučer uhićen i predan pritvorskom nadzorniku.

čitam...