25.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Policija pronašla novi arsenal oružja, streljiva i eksploziva
P

Ne propustite

090320-oruzje-mPolicijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su u četvrtak kriminalističku i prekršajnu obradu nad 16 hrvatskih državljanina s područja općina Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela i prekršaje nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, priopćio je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.
Kriminalistička i prekršajna obrada provedene su po vlastitim operativnih saznanjima policije i sve većem broju saznanja dobivenih od građana, koji su i nadalje znatno senzibiliziraniji na okolnosti posjedovanja i zlouporabe ilegalnog oružja u svojoj okolini nakon zabilježenih tragičnih događanja teških ubojstava četvero građana u Križevcima.
Temeljem naloga Županijskog suda u Koprivnici i Prekršajnog suda u Križevcima izvršene su pretrage 18 obiteljskih kuća, pratećih gospodarskih objekata, klijeti i drugih prostora koje koriste osumnjičenici. Tom prilikom pronađena je i oduzeta 21 puška (19 lovačkih pušaka, 1 automatska i 1 poluautomatska puška), 3 pištolja, 1 plinski pištolj, ručna bomba, 6 spremnika za automatsku pušku, 262 udarne kapisle za lovačko streljivo, jedan tromblonski nastavak za vojnu pušku, jedan protuavionski metak i 1.786 komada streljiva raznih kalibara.

Protiv trojice osumnjičenika (rođ. 1951., 1928. i 1966. g.) slijedi podnošenje kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Križevcima poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari” iz članka 335. Kaznenog zakona. Protiv šesnaestorice osumnjičenika slijedi podnošenje optužnih prijedloga Prekršajnom sudu u Križevcima zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

Iz policije opetovano podsjećaju građane da i nadalje mogu dragovoljno predati bez vremenskog ograničenja zabranjeno oružje. Protiv građana koji prijave zabranjeno oružje nadležnom tijelu ne pokreće se prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno u Brodiću

FOTO Okupili se na svetoj misi i blagoslovu vozača bicikala, motora i automobila

Kapelica svetog Vida u Brodiću, mjestu u općini Ferdinandovac, danas je vrvjela životom. Mnoštvo vjernika, znatiželjnika, vozača bicikala, motora i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×