Policijska pozornost usmjerava se na promet i drogu

18:13h
0
dragutin vurnek

080926-dragutin-vurnek-mNa području Policijske uprave Koprivničko-križevačke više stotina njezinih djelatnika raspodijeljenih u tri mješovite policijske postaje te prometnu i graničnu policiju brine o sigurnosti Podravaca i Prigoraca. Usporedbom rezultata ostvarenih u posljednjih nekoliko godina vidljivo je da oni svoj posao odrađuju odlično, pa je Koprivničko-križevačka županija u ili pri vrhu učinkovitosti suzbijanja raznih oblika kriminaliteta i prekršaja, a njezini se stanovnici osjećaju sigurno, rečeno je na svečanoj akademiji u povodu Dana policije, održanoj u Koprivnici.

Načelnik Dragutin Vurnek nije želio nabrajati statističke podatke o radu koprivničko-križevačke Policijske uprave, koju vodi već petu godinu, no kazao je da će proteklih 12 mjeseci biti zapamćeno po uspjesima u borbi protiv narko-tržišta. 
– Proveli smo nekoliko akcija koje su se protezale i na područja drugih policijskih uprava, čak i na područje drugih zemalja. U njima su bili zapaženi rezultati koje su ostvarili djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke – rekao je načelnik Vurnek.

Dodao je da se u proteklih godinu dana na našem području bilježi stalni pad kriminaliteta, a istovremeno je vrlo visoka stopa otkrivanja kriminaliteta. Prema statističkim pokazateljima zadovoljavajuće je i stanje javnog reda i mira, te je sve manje narušavanja javnog reda i mira.  
U nadolazećem razdoblju najviše će se pažnje posvećivati povećanju sigurnosti u prometu i borbi protiv preprodaje i konzumiranja droge, naglasio je Vurnek i dodao da je na tim područjima rada posljednjih godina zabilježen najveći pomak na bolje.

Na slici: Dragutin Vurnek, načelnik PU Koprivničko-križevačke