7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Policijska predavanja učenicima koprivničkih srednjih škola
P

Ne propustite

090521-policija-mU ponedjeljak i utorak, 18. i 19. svibnja, održana su predavanja polaznicima 1. i 2. razreda Srednje škole i Gimnazije u Koprivnici, priopćeno je iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Predavanja je organizirala Postaja prometne policije Koprivnica u suradnji s Policijskom postajom Koprivnica, Odjelom kriminalističke policije (linije droga i maloljetničke delikvencije), Auto-klubom Koprivnica i moto-klubom Roosters. Prisustvovalo im je 370 učenika.

Teme predavanja bile su sudjelovanje mladih u prometu i njihovo učešće u prometnim nesrećama, zatim nasilja u školi, odredbe članka 95. Obiteljskog zakona koje se odnose na zaticanje maloljetnih osoba na javnim mjestima u vremenu od 23 do 5 sati, pijančevanju, obvezi nošenja osobne iskaznice, zlouporaba opojnih droga, utjecaj droge na mlade osobe i zdravlje te druga asocijalna ponašanja koja se mogu dovesti u svezu sa populacijom maloljetnika.

Djelatnik Auto-kluba Koprivnica učenicima je ukazano na važnost poštivanja prometnih propisa, uvjetima koji su potrebni za stjecanje prava za upravljanje mopedima odnosno motociklima A 1 kategorije, te potrebi uvažavanja svih vidova sigurnosti i poštivanja prometne kulture.

Po završetku predavanja policijskih službenika predstavnik moto – kluba Roosters iznio je svoja iskustva pri upravljanju motociklima i mopedima, opasnostima koje prijete ukoliko se ne pridržavamo prometnih propisa i sigurnosnih čimbenika, s posebnim naglaskom na korištenje motociklističke opreme, posebice kacige, koja znatno pridonosi smanjenju stradavanja motorista.

Nakon predavanja učenici su mogli isprobati svoje vještine na simulatoru vožnje za mopede i motocikle odnosno uređaju Honda riding trainer RT17.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×