6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
novčana kazna

Političar koji je javno raskrinkao Jozinovića i milijunski bonus na koprivničkom sudu kažnjen zbog ‘muljanja’ s financijskim izvještajem
P

Kutičić je u Županijskoj skupštini bio kao član Živog zida, a danas je nezavisni đurđevački vijećnik, koji je u Vijeće ušao na listi SDP-a. Kažnjen je zbog grijeha iz 2019. godine

Ne propustite

Dejan Kutičić, podravski političar iz Đurđevca, na Općinskom sudu u Koprivnici proglašen je krivim za grijehe iz 2019. godine, kada je kao član Županijske skupštine postupao protivno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, odnosno nije Državnom izbornom povjerenstvu dostavio godišnji financijski izvještaj za 2019. godinu.

U to vrijeme Kutičić je bio član Živog zida, a optužni prijedlog protiv njega podnijelo je Općinsko državno odvjetništvo. U obrazloženju suda navodi se da je uz optužni prijedlog dostavljen i godišnji financijski izvještaj za razdoblje od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2019., izvješće o primljenim donacijama za financiranje redovne političke aktivnosti u istom razdoblju, financijski plan za 2019., godišnji program rada za 2019., podaci o visini dohodaka i primitaka i tako dalje.

Na temelju svega toga utvrđeno je da je Kutičić počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret. Prilikom izricanja novčane kazne, sud mu je uzeo u obzir težinu počinjenog prekršaja i stupanj odgovornosti pa je u konačnici kažnjen ublaženom novčanom kaznom od 1200 kuna. Zakonom je ista propisana u rasponu od 2000 do 20.000 kuna. Također, okrivljeni mora platiti i 100 kuna paušalnog troška postupka.

Inače, Kutičić je slavu stekao još 2017. godine, kada je kao predsjednik Županijske organizacije Živog zida i županijski skupštinar javno raskrinkao Mladena Jozinovića u vezi milijunske isplate bonusa. U Skupštinu je, inače, ušao na nezavisnoj listi Željka Lackovića, no njihova suradnja, da je tako nazovemo, nije dugo trajala. U tom istom mandatu nije dostavio godišnji izvještaj zbog kojeg je sad okrivljen.

Danas je Kutičić član đurđevačkog Vijeća, gdje je, također, oporba Lackoviću. Ovaj put je nezavisni, ali je u vijeće ušao s listom SDP-a.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Generalna proba za lokalne izbore

Što izbori znače za našu županiju: Najviše glasova SDP-u, ‘osvojili’ i i Virje, HDZ-u pola općina, Lacković drugi najjači političar

Iako jučerašnji izbori određuju tko će i hoće li, kada i kako formirati većinu i vladati zemljom u iduće...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×