23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Poljoprivrednici traže proglašenje elementarne nepogode
P

Ne propustite

Očekivali smo veću cijenu pšenice od 1,35 kuna za kilogram, koliko je ponudila Podravka, rekao je predsjednik Seljačkog saveza Koprivničko-križevačke županije Stjepan Antolić.

– Ljudi su, naravno, nezadovoljni. Svi očekivali da bude cijena barem kuna i pol, što bi bilo prihvatljivo po troškovima ulaganja i svemu ostalome. Ipak je pšenice manje nego što se očekivalo. Činjenica je da je pšenica iznimno dobre kvalitete, ali je ima manje zbog vremenskih uvjeta odnosno velike suše, rekao je S. Antolić. 

Osim pšenice, stradao je i kukuruz, a ne padne li jača kiša štete će biti i veće od 50%, koliko se sada procjenjuje. Stoga čelnik županijskog Seljačkog saveza Antolić upozorava da bi njegova cijena mogla biti veća nego pšenice, što bi, naravno, bilo dobro proizvođačima kukuruza, ali bi stvorilo velike probleme stočarima. 

 

Zbog posljedica katastrofalne suše Seljački savez je od podravsko-prigorskog župana Darka Korena zatražio proglašenje elementarne nepogode.

tekst: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mještani ogorčeni

Općina na nogama: Ne želimo smrad kompostane u svojim domovima, slat ćemo inspekcije da zaustavimo projekt

Vijest da će se u Imbriovcu, mjestu u općini Đelekovec, graditi nova kompostana na mjestu već postojeće, no s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×