1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Položen vijenac na gradskom groblju povodom obilježavanja 19. obljetnice akcije Bljesak
P

Ne propustite

Na koprivničkom gradskom groblju u povodu obilježavanja 19. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak”, zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić zajedno sa zapovjednicima koprivničkih ratnih postrojbi sudionica akcije, položili su vijenac za sve poginule hrvatske branitelje u toj operaciji kao i za 12 hrvatskih masakriranih redarstvenika u Borovu Selu 2.svibnja 1991. godine.

- Oglas -

U vojno-redarstvenoj operaciji” Bljesak” svoj puni doprinos dale su te bojno djelovale slijedeće ratne postrojbe s našeg područja:

–  Jedinica specijalne policije „Ban” PU Koprivničko-križevačke, zapovjednik Ivica Jurenec

–  13. Protuoklopno-topničko raketni divizijun Koprivnica, zapovjednik Damir Vuković

- Oglas -

–  2 divizijun 15. protuoklopne brigade Križevci,  zapovjednik Stevo Mladenović

–  2/202. divizijun  PZO iz Koprivnice , zapovjednik Nenad Barić

Uz navedene postrojbe u samoj akciji sudjelovale su i mobilne kirurške ekipe iz Opće bolnice Koprivnica sa koordinatorom dr. Davorom Hećimovićem.

U vojno redarstvenoj operaciji „Bljesak”, započetoj 1. svibnja 1995. godine, oslobođeno je dotad okupirano područje zapadne Slavonije,  a svoj život je u samoj akciji položilo 47 pripadnika Hrvatske vojske i Specijalne policije.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

noć muzeja

FOTO Picoki učili o elektrografiji, fenomenu Đurđevačkih pijesaka i uživali u djelima Lackovića Croate, E. Janković Hapavel: Godišnje brojimo 18.000 posjetitelja

Pod geslom "Muzeji su važni" sinoć je diljem Hrvatske održana najveća kulturna manifestacija Noć muzeja. Kako je bilo u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti