8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Polugodišnje izvješće // Trend rasta u poslovanju Podravke, neto dobit iznosi 92 milijuna kuna
P

Ne propustite

Vjerujemo u ostvarenje strateškog cilja, a to je biti najbolja internacionalna kompanija iz Hrvatske – istaknuo je predsjednik Podravkine uprave Zvonimir Mršić.

Grupa Podravka, nakon današnje sjednice upravnog i nadzornog odbora, objavila je rezultate poslovanja u prvih šest mjeseci ove godine. Njihova neto dobit za prvo polugodište iznosi 92 milijuna kuna, što je rast od 284 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Tada je Podravkina neto dobit iznosila 24 milijuna kuna.

“Prihodi od prodaje Grupe Podravka u prvoj polovici 2015. godine zabilježili su rast i iznosili su 1.638 milijuna kuna. Strateško poslovno područje Prehrana ostvarilo je prihode od prodaje u iznosu od 1.260,1 milijuna kuna, što predstavlja rast od 1 posto. Prihodi od prodaje vlastitih marki proizvoda porasli su za 2,5 posto i time nadoknadili niže prihode od prodaje trgovačke robe. Segment Prehrane nakon dužeg vremena nije bio opterećen troškovima otpremnina te je ostvario 67,4 milijuna kuna neto dobiti, što predstavlja snažan rast ovog pokazatelja profitabilnosti u odnosu na godinu ranije kada je on iznosio 5 milijuna kuna”, priopćili su iz koprivničke kompanije i dodali:

“Prihodi od prodaje drugog strateškog poslovnog područja Farmaceutika iznosili su 377,8 milijuna kuna što predstavlja rast od 1 posto u odnosu na godinu ranije, usprkos negativnom utjecaju propisanog smanjenja cijena lijekova na recept od strane HZZO-a te deprecijaciji ruske rublje. Neto dobit segmenta Farmaceutike iznosila je 24,5 milijuna kuna u prvoj polovici godine što je rast od 29,7 posto u odnosu na usporedno razdoblje”.

Grupa Podravka na inozemnim je tržištima ostvarila je 1,4 posto više prihoda od prodaje u odnosu na prvo polugodište prošle godine.

– Pored aktivnosti izvan redovitog poslovanja poput integracije tvrtke Mirna d.d. Rovinj, akvizicije Žita te provedbe dokapitalizacije za koje smatramo da su odrađene u rekordnom roku prema najvišim standardima, u prvome polugodištu nastavljamo s pozitivnim trendovima poslovanja na svim razinama. Sve ovo i još niz drugih aktivnosti koje provodimo daju nam za pravo da vjerujemo u ostvarenje strateškog cilja, a to je biti najbolja internacionalna kompanija iz Hrvatske – istaknuo je predsjednik Podravkine uprave Zvonimir Mršić.

Dodajmo i da je u prvoj polovici ove godine dionica Podravke porasla za 5,6 posto.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×