EU projekt

Za pomoć u kući starijim osobama Đurđevac zaposlio devet žena

11:38h
0
zene
Nove zaposlenice // Foto: Djurdjevac.hr

Grad poziva sve starije ljude koji smatraju da im je potrebna pomoć i one koji poznaju takve ljude da se jave u Gradsku upravu.

Grad Đurđevac je od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobio odobrenje za zapošljavanje devet žena preko Programa pomoć i njega starijim korisnicima socijalne pomoći i starijim osobama u njihovim domaćinstvima kroz mjeru javni radovi – pomoć zajednici.

Tim povodom je gradonačelnik Željko Lacković potpisao ugovore s korisnicima programa.

Cilj programa, osim poticanja zapošljavanja posebnih skupina nezaposlenih žena i žena niže razine obrazovanja je i prevencija prerane institucionalizacije starijih osoba, njihova socijalizacija, a samim time i poboljšana kvaliteta života.

Djelatnice programa javnih radova zadužene su za organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava. Usluge su prilagođene potrebama starijih osoba, a  djelatnice će ih tijekom svog rada redovito obilaziti i pomagati im.

Program je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a predviđeno trajanje programa je šest mjeseci.

Grad poziva sve starije ljude koji smatraju da im je potrebna pomoć i one koji poznaju takve ljude da se jave u Gradsku upravu kako bi im se organizirao tjedni obilazak i pomoć oko poslova u kući. Za uključivanje u program obilazaka možete se prijaviti na broj telefona 048/811-052 ili osobno doći u Grad.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW